CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

"Korruptkai Tihamér egykori rendőr százados mától feloldotta több éves önkéntes hallgatását."

Nem kell a rizsa

Csak nagyon komoly önvizsgálat után tudtam eldönteni, hogy az alábbi két irományt a Cyber Press melyik türelmi zónájába soroljam (snassz vagy álhírek), hiszen az álhírek jellege mind a kettőnek megvan. Úgy érzem, hogy jelen esetben itt a valóság kifigurázásáról van szó, némi álhírekkel

vegyítve. Azonban ha jól belegondolunk az igaznak hitt hírekről is gyakorta kiderül, hogy csak álhír volt.

A kormányzópárt miniszterelnöke a türelmi zónák feltételezett szellemi atyja, olyan magasságokba emelkedett, ahova közönséges halandó nem juthat fel soha. Mind gyakorta látható Orbánc úr glóriával a feje felett, az állát előreszegve, kunkori orrát az ég felé irányítva, horgolt mellényben vezeti a népet az európai fúzióba.

Kuncogó Gábor az ellenzék szószólója a parlamentben napirend előtti felszólalásában, a miniszterelnök vezetési stílusát kritizálva tömören kijelentette: - Tisztelt miniszterelnök úr ha olyan fejem lenne mint önnek akkor szatyorban hordanám.

A döbbent csöndet a miniszterelnök törte meg. A nagyformátumú politikus (XIV. Lajos kései követője) azonnal magához kérette a 220 voltot. Méltóságteljesen felszólalásra emelkedett, ujjaival V betűt formált (mint tudjuk ez a győzelem jelképe) majd ujjait a konnektorba dugta. Amit ezután kiálltott az ma már történelem. - Uraim, az áram én vagyok!

Korruptkai Tihamér egykori rendőr százados mától feloldotta több éves önkéntes hallgatását. Végre fény derülhetett rendőri vezetők szőkített nőügyeire, kártyaadósságokra, ittas közterülethasználatra, olajoshal ügyekre, valamint ceruza és radír lopásokra.

Korruptkai mindig nyitott szemmel járt szolgálatban. Egyszer megpróbálta csukott szemmel is, de mióta nekiment egy villanyoszlopnak felhagyott a kísérletezéssel. Ő olyan rendőr volt aki úgy figyelt befele, hogy közben kifelé nézett. Ettől mindig fátyolos volt a tekintete. Az útjába kerülő prostituáltak nem tudták eldönteni, hogy szerelmes e beléjük vagy csak depressziós. Ő állandóan az első vonalban volt szolgálatban. Az ellenséges tűzvonalban nagy bátorságról tett tanúbizonyságot. Egyik eset során is, amikor egy olajoshal szállítmány nyomaira bukkant, az élete kockáztatásával azonnal jelentetete az esetet feletteseinek, ám a felettesek azonnal egy közeli óvodába rendelték ovizsarunak. Új besztásában haladéktalanul nyomozni kezdett egy eltűnt parízeres szendvics ügyében. Sajnos így nem lehetett ott amikor egyik felettese hirtelen felindulásból hátba lőttte magát. Az öngyilkosságot több körülmény is gyanússá tette. Az asztalon heverő búcsulevélnek kinevezett szolgálati feljegyzés így fejeződött be.

Asztal a viszta bébi. Minden valószínűség szerint szerint Kucsma alezredes így akarta rejtjelezve megüzenni, hogy ő tudja, hogy mi tudjuk, hogy ők tudják. Szorongatott helyzetében három választási lehetősége volt. Vagy meggombamérgezi magát, elüti saját magát a szolgálati autójával, vagy hirtelen felindulásból elköveti saját maga hátbalövését. Bátor rendőrhöz méltóan az utóbbi férfas halált válsztotta. A lövés után, utolsó erejével a töltényhüvelyeket katonás sorrendben a széke mellé helyezte, és letörölte az ujjlenyomatokat a pisztolyról hogy megkönnyítse a kollégák helyszinelési munkáját. Mint a rendőrség költségvetéséért is felelős vezető, még az élete utólsó pillantában is a költségek lefaragásán fáradozott. A lövés előtt testét egy gumiember rugalmasságával úgy fordította, hogy a lövéskor szétspriccelő vér az asztalon lévő alátétre fröccsenjen, hiszen a rendőrség a rendőrségi költségvetésből évekig nem telne az iroda újratapétázására.

Korruptkai a fenti állítólagos ellentmondásokra akkor jött rá, amikor a titkosrendőrséggel kollaborálva több alkalommal kényszervallatta önmagát, hogy ezzel is megkönnyítse az ügyészség és a vizsgálóbizottság munkáját. Helyzetét meglehetősen nehezíti a közvélemény szemében, hogy kocsmai verekedést provokált önmaga ellen. Az ügy kapcsán azt róták fel neki, hogy az incidens alatt nem oszlatta fel önmagát, így a vizsgálóbizottság a fenti jogcímen kizárta az exrendőr kamarából. A százados a médiák segítségével elkerülte, hogy megöngyilkolja magát. Azóta csak egyszer került kellemetlen helyzetbe. Egy sétakocsikázásnak indult autós üldözés során autójának dugattyuja besült a szőkített olajtól. Életét csak a hatalmas rendőri rutinja mentette meg. Autójából kipattanva üldözői arcába vágott több millió gyűrött rubelt, akik a meglepetéstől az árokba hajtottak. A helyi rendőrség

kivizsgálta az ügyet, majd a vizsgálat anyagát ötszáz évre titkosította.

Széna



1999. október 25., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület