CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

"Több, mint 80 féle sajtot szagolgatott és ízlelt a versenybizottság a vitnyédi országos sajtversenyen. A sajtokat 4 kategóriára..."

Országos és nemzetközi sajtversenyt rendeztek Vitnyéden. A 80 féle sajtot 7 tagú bizottság kóstolta és zsűrizte.
Több, mint 80 féle sajtot szagolgatott és ízlelt a versenybizottság a vitnyédi országos sajtversenyen. A sajtokat 4 kategóriára osztották. Külön vetélkedtek a kemény-, félkemény-, lágy- és ömlesztett sajtok. Az egyes tulajdonságok alapján maximum 20 pontot kaphattak a fajták. A szigorú zsűri az íz és illathatás mellett a csomagolást és a külalakot is vizsgálta.
Egy ementálinak jellegzetes édeskés illata kell hogy legyen, a pálpusztai viszont markáns szagú fajta - mondta két falat között Dr. Schneider Ernő (68) tejipari szaktanácsadó, a zsűri elnöke. - Itt a versenyen mindkettőből kóstoltam kiváló minőségűt. Jómagam egyébként igazi ínyenc vagyok, imádom a jó fajta lajtát, vagy pálpusztait.
A helyi tejipari iskola igazgatója, Lacza János (48) a szervezésből és a kóstolásból is kivette a részét.
Úgy kell ezt elképzelni, mint a borkóstolást, csak pont fordítva. Ott a borfajták ízlelése közben sajtot kell enni. Itt a versenyen a sajtdarabkák elfogyasztása közben vörösborral kell öblögetni. Mindez a különböző ízhatások közömbösítését szolgálja. Az igazgató hozzátette: nagy örömére szolgált, hogy az idei versenyre még Csehországból is hoztak sajtot. Haza is vittek egy 2. helyezést.




razo



1999. oktĂłber 12., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület