CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

A nászutas


Minőségtudatos ügyfélkapcsolat

Az ügyfélkapcsolat nagy és szerteágazó tudomány.
Ennek gyakorlati vetületeit bárki megtapasztalta, aki valaha is intézményben ügyét intézni próbálta. A mosolygós és segítőkész ügyintéző gyanút és bizonytalanságot kelt. Ilyenkor a következő esetek állnak fenn:
1. Szegény, ilyennek született és hiába tesz ellene.
2. A szolgáltatás díja a tegnapihoz képest a tízszeressére nőtt.
3. Ön mögött áll az ügyintéző szeretője.
4. Az ügyintézőnek új fogsora van és még nagyon szokatlan neki.
5. Több ügyfélszolgálati tréninget végigjárt, ízi-vérig minőségtudatos ügyfélkiszolgálásra törekedő egyénnel hozott össze a sors.
Nos ez utóbbiak azok, akik a szolgáltatási díjakba beépített összegek terhén évi több alkalommal tréningeznek, azért, hogy ügyfélbarátabbá váljanak Ők azok, akik már rápillantásra, csak úgy overből, tudják, hogy mely ügyfél-kategóriába tartozunk és a metakommunikációstól a panaszmegoldás kezeléséig minden fejezet úgy pörög végig az agyukban, hogy akár megszólalásunk előtt már pontosan tudják, hogy mely fejezetek, mely pontjait kell a mi esetünkben alkalmazniuk. Majd alkalmazzák.
Távol álljon tőlem, hogy bárkiben is sanda gyanúját keltsem annak, hogy a barátságos ügyintéző mind begyakorolt szerepet játszik. A barátságos ügyintézők száma amúgy igen korlátozott. Nos, ha az ügyfélszolgálati tréninggel foglalkozó cégek kapacitását elosztjuk az ügyfélszolgálatban dolgozók számával, az is kiderül, hogy miért. S hogy van eset, amelyre a legprofibbnak tűnő tréning sem tud felkészíteni, arra itt a példa.
Ügyfél, alig huszonévesnek látszó srác. Ügyintéző hangnem, testtartás, szemkontaktus révén azonnal megteremti az ügyfélbarát kommunikáció minden feltételét. Aztán az előadott probléma megoldása során derül ki, hogy a srác nem tudja határidőre szükséges okiratot produkálni.
- Tudja, - mondja - nászútra megyek. - Ki lehet tolni a határidőt?
Pörög, pörög az ügyintéző agya. Fejezetek és alpontok: kérdez, érezteti vele, hogy fontos, önként infót ad. Katt: ez esetben személyessé lehet tenni a légkört.
- Természetesen - válaszolja, és bejön a személyes kapcsolatot megkönnyítő eszközök fejezet - természetesen, hiszen ilyen az életben többnyire csak egyszer fordul elő - mondja.
- Ugyan, már, ez a harmadik házasságom - legyint a srác. Az ügyintéző arcára a lehető legprofitlanabb módon ül ki, hogy a fenébe!; kettőnél még talán, de háromnál hogy legyen az ember eléggé minőségtudatos?



2000. szeptember 28., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület