CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

 Nézõcsúcs a rangadón

 GYSEV-Ringa-Soproni Postás  -  Omega Tabak 56-50 (28-26)

Sopron, 2800 nézô. V: Hartyáni, Missura

GYSEV: Orehova (4), BALOGH (18/6), Anitics (2), Radnóty (4), BÉRES
(8). Cs: Bagoly (6), HOLLÓSY (8), DÉNES (6). Edzô: Saeed Armaghani és Palkovits Tamás

POSTÁS: Szenes (6), Veres (5/3), Eördögh (3/3), AMBRUS (18),
NITULESCU (10). Cs: Fodor (8), Bellovai (-), Englert (-). Edzô: Meszlényi
Róbert

Az eredmény alakulása. 3. p.: 8-2. 8. p.: 10-9. 13. p.: 16-15. 17. p.: 28-19. 22. p.: 28-32. 30. p.: 47-38. 39. p.: 52-50

(A mérkôzés statisztikái. Mezônybeli dobószázalék: 25/58, 43 %, ill. 19/57, 33 %. A büntetôk dobószázaléka: 4/9, 44 %, ill. 10/12, 83 %. Lepattanó: 21, ill. 26. Legtöbb lepattanó: Hollósy és Béres 6-6, ill. Ambrus és Nitulescu 9-9. Legtöbb assziszt: Balogh 7, ill. Szenes 4.)

- Ezt egy életen át kell játszani! - énekelte háromnegyed órával a mérkôzés kezdete elôtt Hevesi Tamás a pálya közepén, megadva ezzel az alaphangulatot. Valóban: úgy tûnik, a GYSEV-Postás párharc most már egy életen át tart majd.  A körítés miatt a kezdés majdnem negyedórát csúszott, ez tovább fokozta az izgalmakat.
A mérkôzés elején kiderült, lehet, hogy nyugodtak a Postás-játékosok, de akkor túlzottan is azok. Épp a kulcsszerepre jelölt Ambrus és Nitulescu vitte a prímet, ziccerek sorát hagyta ki a két center. Igaz, közel nyolc percen keresztül így is csak a középjátékosok szereztek pontot a ,,vendégeknél" - szám szerint hatot. Mégis tartotta a lépést a Postás, elsôsorban a GYSEV mezônyembereinek teljesítménye miatt: Balogh a tizenegyedik percben dobta elsô kosarát, Anitics pedig szinte a gyûrûre sem bírt nézni. Ráadásul a félidô közepén a kissé túlpörgô Orehovát Armaghani lecserélte, és a harmincnyolcadik percig vissza sem hozta a pályára. Meszlényi Róbert a tizenötödik percben már másodszor kért idôt, hiába, mert két perc múlva kilenc ponttal vezetett a GYSEV. Hogy a félidô mégis szorossá vált, azt a Postás Fodor középtávoli tempóinak, no meg a vasutasok helyenként elképesztô hibáinak köszönhette.

A szünet után a GYSEV mintha az öltözôben maradt volna. Ambrus két percen belül nyolc pontot dobott - át is vette a vezetést csapata. Meg is ijedtek a vasutas-szurkolók, szerencséjükre azonban az addig feltûnôen sok dobást hibázó Balogh is. Addig még a tiszta helyzeteket is elrontotta, a bajban viszont lehetetlennek tûnô pozícióból is betalált, labdát szerzett, ontotta a gólpasszokat. Ambrusék pedig ismét leblokkoltak, a huszonötödik és a harmincadik perc között tizenegy pontra eggyel sem tudtak válaszolni. Meszlényi újabb idôkérésénél már nyugtatni próbálta egyre idegesebb csapatát. Hogy mennyire sikerült, nem tudni, a hullámzó mérkôzésen viszont ezúttal a GYSEV-játékosok kezdtek el kapkodni. Lassan ugyan, de felzárkózott a Postás. A harminckilencedik percben, 52-50-nél Armaghani váratlan húzásra szánta el magát: visszacserélte a kilencedik perc óta a kispadon ülô Orehovát. Jó döntésnek bizonyult. Senki sem számított rá, mégis az ô kosara lendítette át a holtponton a vasutasokat. Innen pedig Szenesék  már nem tudtak fölállni.
Gyôzött tehát a GYSEV-Ringa, egy rendkívül feszült, rengeteg hibát, de óriási küzdelmet hozó mérkôzésen. Azt a két mester is nehezen tudná eldönteni, mi billentette a mérleget a vasutasok felé - mi engedjünk meg annyit, valószínûleg jobban rá tudtak hangolódni az összecsapásra.

Saeed Armaghani: - "Örülök, hogy egymás után kétszer nyertünk. Sok sikert a Postának!"
Meszlényi Róbert: - "A feszült légkört mi bírtuk nehezebben. Mindkét csapat sokat hibázott, mi kettôvel többet."

Molnár Balázs



1998. szeptember 25., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület