CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Krasznai-Kupa győztes a GySEV-Ringa

Jól sikerült a nyári felkészülés csapatunk számára. Kilenc előkészületi mérkőzésből nyolcat megnyertünk, és a Krasznai Kupán is győztesen hagyták el a lányok a sportcentrum küzdőterét, a zárómérkőzésen legyőzve a Soproni Postás együttesét.
A magyar bajnokságot is győzelemmel kezdte a Gyesev-Ringa. Az első mérkőzésen az OSC-Közgáz együttesét győztük le meggyőző fölénnyel, ám a mutatott játék még hagyott kívánnivalót maga után. A szurkolókat szállító autóbusz sajnos Kapuvár térségében elromlott, így a leghűségesebbek nélkül játszotta idei első mérkőzését a csapat. A végeredmény: 89:55.
A bajnokság második mérkőzésére -amely egyben a GYSEV-Ringa szezonnyitó mérkőzése is volt - a Soproni Postás ellen került sor. A mérkőzés előtt újab sztárvendéget köszönthettünk a Sportcentrumban. Hevesi Tamás adott jó hangulatú koncertet, majd az SVSE utánpótlás játékosainak sorfala között köszönthettük az idei év csapatát. A rangadót nagy küzdelemben végül biztosan nyertük 56:50 arányban. A mérkőzés legjobb játékosa Balogh Bubu volt. Dobott 18 pontot, 41%-al szerzett 9 labdát, 2 lepattanót, kiharcolt 7 személyit és mindössze (1)-et kapott. Teljesítménye ezen a napon 27 IBM pontot ér. Figyelembe véve a tényt, hogy Bubutól mindez igazán nem kiemelkedő teljesítmény, bízhatunk abban, hogy lesz ez még sokkal jobb is.
A mérkőzésen Béres és Hollósy egyaránt 8-8 pontot dobott, Timi hozzá 5 szerzett labdájával tűnt ki. Idei harmadik mérkőzésünket Kecskeméten játszottuk, ahol 29:34-es(!) félidő után 62:45 arányban sikerült begyűjteni idei harmadik győzelmünket.
A mérkőzésre nem lehetnek túl büszkék a lányok, hiszen az első félidőben jó leckét kaptak lelkesedésbőll, akaraterőből a Török Zita irányította és Kovács Andi vezérelte kecskemétiektől . A második félidő végre már igazi kemény védekezést hozott, hiszen a 22. és 40. perc között(!) csupán Farkas Ancsa tudott egy lecsorgó labdát a gyűrűbe juttatni, valamint Török Zita talált be az utolsó másodpercekben a hárompontos vonalon túlról.
Összességében megállapíthatjuk, hogy a csapatépítés még közel sincs abban a fázisban, amiben tavaly volt. Armaghani Saeed szavaival élve, még nincs meg az a szikra ami berobbanthatná a jelenleg békésen szundikáló csapatot. Ne felejtsük azonban el, hogy az 5 új játékos személyén túl Kurtinaitiene sérülése és újbóli visszaépítése a csapatba a bajnoki nyitány utáni időszakban is tovább tart.
Végezetül néhány adat a felkészülési mérkőzések összegzéséről: 9 mérkőzés alapján:legtöbb pont: Balogh 175, Béres 126, Anitics 106 Assziszt: Orehova 41, Anitics 31, Bagoly 30. Szerzett labda: Radnóty 30 Béres 27, Balogh 20.

Molnár Balázs



1998. október 02., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület