CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

MOL KUPA ’98

ITF férfi future teniszverseny (július 4-5.)


Az Esőisten siratja Mexikót című Passuth-regény járt az eszemben egész héten, de aztán a gyakori esőszünetek ellenére a végén minden a helyére került, így valamivel a wimbledoni döntő előtt a Hotel Szieszta teniszpályáin is végeredményt hirdethettek a szervezők.
Tartsunk azonban sorrendet, térjünk vissza a szombati eseményekre. A torna egyik nagy meglepetését ismét a Davis Kupa kerettag Bardóczky szolgáltatta, aki az elődöntőben a simánál is simább vereséget szenvedett, vagy ahogy a szarkasztikus humort sem nélkülöző tenisz-szleng mondja: Nagy Zolitól kapott egy „kukkert”. A másik ágon már nehezebb dolga volt Kisgyörgy Gergelynek a fiatal osztrák Wernhart ellenében, de aztán a döntő szettben már nem volt kétséges győzelme. A versenyt e napon megtekintő Machán Róbert szövetségi kapitánynak így amennyire megnyugtató volt ez utóbbi győzelem, olyannyira nem volt az Bardóczky Kornél elődöntőben mutatott lélektelen, gyenge játéka, amivel nem sok reménye lehet a szlovének elleni csapatba kerülésre.


Bizonyára nem dicséretet kapott Bardóczky Kornél a szövetségi kapitánytól

Vasárnap délelőtt az egyik helybéli néző egy régi, de máig aktuális mondást idézett: Sopronban vagy fúj a szél, vagy esik az eső, vagy harangoznak! Ismerve a teniszezők lélektanát, őket az eső és a szél helyből zavarja, míg a harangszóra ha ritkán is van példa a teniszpályák környékén, de nyilván ez is ok lehetne néhány rontott labda megmagyarázására. No, hála az égieknek ezen a délelőttön ha napsütés nem is, de - úgymond - kiváló teniszidő várta a döntőre gyülekező nézőket, játékosokat. Az első játszma megnyeréséhez egy break elegendő volt Kisgyörgynek, majd a második játszmát 4/2-es állásnál Nagy Zoltán föladta, így a MOL Kupa ‘98 soproni állomásának győztese Kisgyörgy Gergely.


A díjakat Kósa István, a városi sportbizottság elnöke adta át

Az egyesek ünnepélyes eredményhirdetése, majd rövid szünet után szép számú közönség előtt a remek és látványos játékot hozó párosok döntőjével folytatódott a vasárnapi teniszgála. Itt ismét érdekelt volt Kisgyörgy Gergely, aki az ausztrál Dejan Petrovic-csal az oldalán két szettben verte az orosz Iovjnyi - Sikanov párost, így a fiatal magyar játékos két remek kupával, 1.930 dollárral, valamint 12-12 egyéni illetve páros ATP ponttal gazdagabban térhetett haza, ami mindent összevetve dicséretre méltóan szép teljesítmény! Jó volna látni ennek folytatását jövő héten a szlovének elleni Davis Kupa mérkőzésen is!


A győztes magyar-ausztrál páros, az egyik térfélcserénél

Ezzel sajnos véget ért ez a remek hét, ahol a napok múlásával egyre inkább alkotott nagy családot versenyző és néző, labdaszedő és bíró, vagy éppen csak egy arra sétáló vendég a közeli szállodákból. Dicséret illeti a szervezőket, elsősorban Keszei Istvánt, a Sopron városi tenisz szövetség titkárát, a verseny igazgatóját, valamint Babos Csabát, aki a kiváló pályákat, a rendet, a tisztaságot és minden egyebet, ami a verseny zavartalanságához nélkülözhetetlen biztosította, ezzel is mintegy méltó keretet adva ennek az ATP versenynek. És a versenyzők: a szangvinikus Banus-Sado, az ütőforgácsokat maga után hagyó, ezzel együtt atomteniszt játszó marokkói Tahiri, vagy a nagy vesztes Jancsó Miklós, de még sorolhatnám. Ehelyett azonban egy sikeres színdarab némiképp elferdített címe jut eszembe: JÖVŐRE, VELETEK, UGYANITT!


A párosok eredményhirdetése

Kép és szöveg: Pluzsik Tamás



1998. július 06., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület