CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

    Régi és új - alakul a Postás?
Soproni Postás-Omega Tabak--Kremikovci Szófia (bolgár) 70-49  (32-26)
 

 Sopron, 600 nézô. V: Dikovszki (macedón), Szkurti (görög)

SOPRONI POSTÁS: SZENES (9/3), VERES (14), EÖRDÖGH (23/6), Bellovai (--), AMBRUS16). Cs: Nitulescu (6), Fodor (--), Ördög (2).  Edzô: Meszlényi Róbert

SZÓFIA: Angelova (10/6), Dzsambazka (3/3), Popjankova (--),RANGELOVA (10), Koszturkova (6/6). Cs: Cankova (6), A. Petrova (7),Guneva (3), Sztanojeva (4), M. Petrova (--). Edzô: Ivan Cankov

Az eredmény alakulása: 5. p.: 7--6. 10. p.: 16--11. 15. p.: 24--15. 25.p.: 40--30. 30. p.: 54--34. 35. p.: 60--40
Kipontozódott: Popjankova (28. p.), Bellovai (33. p.)

Meszlényi Róbert türelme véges. A Postás fiatal mestere négy bajnoki mérkôzésen keresztül korlátlan bizalmat szavazott a nyáron igazolt román légiósnak, Laura Nitulescunak, a Ronchetti-nyitány elôtt viszont azt mondta: elég volt. - Eddig nem váltotta be a reményeket. Lepattanókat alig szed, és több pontot kapunk róla, mint amennyit dob. Különben is a Kremikovci ,,öreg" csapat, ellenük futni kell, azt pedig a régi kezdô ötös jobban tud - összegzett Meszlényi a feldobás elôtt.
Szóval, a Kremikovci nem tinédzserekbôl álló együttes. Ennél sokkal több szerda délután hat óráig nem derült ki róluk. Az elmúlt két évben megnyerték ugyan a bolgár bajnokságot, mégsem indultak a nemzetközi kupában. Ennek nem anyagi okai voltak, hiszen a Kremikovci mögött álló vasmű Bulgária egyik leggazdagabb cége. Ha nem a leggazdagabb. A magyarázat: a régi klubvezetôket egyszerűen nem érdekelte az európai kosárlabda. Az irányítás változott, változott a koncepció is. Ami viszont a játékosállományt illeti, idegenlégiósuk nincs, sôt, még válogatott kerettag sincs a csapatban. Ahogy ôk mondják, a szövetségi kapitány inkább a Levszki Szófia csapatából válogat.
    A legnagyobb feltűnést azonban nem a vendégjátékosok, hanem a játékvezetôi kettôs okozta. Egészen pontosan Szkurti kisasszony, aki a tegnapelôtti körmendi férfimérkôzés után szerdán Sopronban is bemutatkozott játékvezetôként -- meghökkentôen kevés nézô elôtt. És meglepôen sikeresen. Az elsô hét percben mindössze három esemény váltott ki a nézôkbôl tapsot, abból kettô Szkurti ítélete volt. S hogy még meglepôbb legyen: ebbôl egyszer a hazaiak ellen fújt! Kérdés csak az, mennyire lett volna toleráns a közönség, ha ezt az ítéletet nem egy görög nô, hanem egy magyar férfi hozza...
Igaz, a Postás játéka ekkor messze nem volt szemet gyönyörködtetô. Szenesék meglehetôsen álmosan védekeztek, bár ezt a bolgárok ritkán tudták kihasználni. Akciókosarat például tizenhárom percen keresztül csak a hárompontos vonalon kívülrôl tudtak dobni. Ez alatt azonban a túloldalon is csupán Eördögh távoli dobásai és Ambrus palánk alatti munkája jelentett élményt. Ráadásul Bellovai hamar begyűjtötte harmadik személyi hibáját, így Meszlényi kénytelen volt cserélni. A pályára lépô Nitulescu sem tudott élni a lehetôséggel, bemutatkozásul egy lépéshibát és egy kihagyott ziccert produkált. A néma lelátón pontosan lehetett hallani az edzôi kommentárt - ezt azonban inkább ne idézzük...
    A játékrész felénél Szenes és Eördögh mégis fel tudta gyorsítani a Postást, s a támadásokkal lassan visszaérô szófiaiak mellett elhúzott a hazai gárda. A 17. percben már tíz pont is volt a különbség a két csapat között (30-20). A koncentráció azonban továbbra is hiányzott, így az alig több, mint harminc százalékos dobóteljesítményt produkáló Kremikovci meglepôen szorossá tette a félidei eredményt.

A szünet után aztán varázsütésre megváltozott minden. A soproniak fokozták a tempót, s ez már sok volt a bolgároknak. A rendkívül agresszív védekezésnek köszönhetôen Veresék sorra szerezték a labdákat, a leindításokból pedig a kosarakat. Hét perc alatt összejött a tekintélyesebbnek tűnô tizenöt pontos elôny. Ennek birtokában pedig már megnyugodhatott a magyar bajnokság tavalyi bronzérmese. Egyre gyakrabban láthattak látványos akciókat a nézôk, Veres Mónika például a huszonkilencedik percben a hárompontos vonalon állva két föléje magasodó bolgár játékos akadályozása mellett is be tudott találni - a támadóidô utolsó másodpercében.
A hajrá egészen imponálóra sikeredett, mintha a tavalyi bajnokság meglepetését okozó Postás lett volna újra a pályán. Az utolsó két perc a szurkolók folyamatos vastapsa mellett telt el. A Ronchetti-kupa elsô fordulójában végül biztosan gyôzött a Soproni Postás, a szurkolókat viszont már az foglalkoztatta, ez a biztosság érvényesül-e a bajnoki mérkôzéseken is.

Meszlényi Róbert: - Második félidei védekezésünkkel szétvertük az ellenfél támadójátékát. Akcióinkban még akadtak hibák, de ilyen védekezés mellett ez is belefért. A lányokn dícsérhetôek azért, mert a hétvégi vereség után talpra tudtak állni.

Ivan Sztankov: - Sajnos, nagyon rosszul játszottunk, a soproni csapat pedig nekünk túl gyors. A hazaiak védekezése egészen kiváló volt.

Molnár Balázs



1998. október 09., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület