CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Szuper rangadó a Sportcentrumban

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - GYSEV-RINGA 81:69 (46:49)


Nagyszerű mérkőzést vívott egymással a két soproni csapat. Azt hiszem az ínyencek igényét is kielégítette a mutatott játék, ami ha nem is volt tökéletes, de átélhettük az izgalmas, szép játék örömét és a kiegyenlített erők változatos taktikai csatáját. Mert nem csak a játékosok a pályán, hanem az edzők az oldalvonal mellől is megvívták külön csatájukat, amelyből végül is a papírforma szerint is jobbik csapat került ki győztesen.

Az első félidő igazán magas színvonalú csatát hozott. A pályára lépő Postás lányok mindegyike parádézott, míg a GYSEV-ben Hollósy nem tudott hibázni, a többiek már igen. Legtöbbször a Postás vezetett, volt ez a különbség 7 pontos is, de a GYSEV csak kiegyenlíteni tudott, vezetni nem. A Postás játékosai gyorsabbak voltak és mezőnyből is és a tábla alól is magabiztosan dobtak. A félidő vége felé Donkó és Delmis triplákkal szórakoztatták a közönséget. Vilipic nagyon akart és több elemi hibája mellett derekasan küzdött a pontokért és a lepattanókért. A lefújás pillanatában Donkó 3 pontosa alig tévesztett célt és így a Postás vonulhatott három pontos előnnyel pihenőre.

A második félidő is nagy iramban indult, azzal a különbséggel, hogy most a GYSEV játszott jobban és hamar átvette a vezetést. Ettől kezdve már nem is adta ki a kezéből a kezdeményezést és fokozatosan növelte előnyét. Az edzők nagy taktikai harcot folytattak. Mindketten megpróbálkoztak a zóna védekezés különböző fajtáival és a gyakori cserékkel próbálták játékosaikat frissen tartani. Ez a GYSEV-nek sikerült jobban és a Postáson a fáradtság jelei mutatkoztak. Sok labdát eladtak és a dobásaik is pontatlanok lettek. Feltűnő volt, hogy az első félidőben kiválót nyújtó Ambrus mennyire beleszürkült a mezőnybe és kihagyott négy személyi dobása is tőle szokatlan volt. Élményszámba ment Poto labdaszerzése - nem is egyszer - amint a centerek alacsonyra levitt labdáit "ellopta". A találkozó előtt azt lehetett gondolni, hogy a GYSEV lesz fáradtabb a sűrű nemzetközi és hazai programja miatt, azonban nem így történt, mert a gyakori cserék miatt játékosai többet pihenhettek és mindig volt friss csereember. Végül is az egész mérkőzésen mutatott egyenletesebb teljesítményével a GYSEV-RINGA rászolgált a biztos győzelemre.

Soproni Postás: DELMIS 13/9, Fodor 10, SZEMERÉDI 16/3, Bíró 8, AMBRUS 13, Cs: Ördög 4, Englert 3/3, Szenes 1. Edző: Meszlémyi Róbert.

GYSEV-RINGA: POTO 6/3, Eördögh 10, Mandic 12/3, HOLLÓSY 16, VILIPIC 23, Cs: DONKÓ 11/9, Dénes 3/3, Edző Saeed Armaghani.



2000. február 21., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület