CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Német Nagydíj - Hockenheim

Német Nagydíj M Schumacher nélkül. Ennek ellenére 100.000 nézõ megy ki a versenyre, a legõrültebb Schumacher rajongók mankóval és begipszelt lábbal jelennek meg. Hockenheim a leghosszabb pálya, ezért mindössze 45 körbõl áll a verseny. A McLaren csapat a verseny elõtt bejelenti, hogy mindkét pilóta marad a következõ évben is.
A start ezen a versenyen sem zajlik esemény nélkül. Villeneuve és Diniz ütköznek, mindketten kiesnek. A kanadai versenyzõnek ezzel tovabb folyatódik rossz sorozata, hiszen eddig  még minden versenyen kiesett idén.
Damon Hill - aki eldöntötte, hogy az idei szezont még végigcsinálja - az 5. körben kicsúszott, de itt még vissza tud térni a pályára. Másodszor azonban már nem ilyen szerencsés ,, és a boxban a verseny feladására kényszerül.
Coulthard a 9. körben tesz látogatást szerelõinél, miután az autó elülsõ szárnyáról letört egy darab. Ezután hatalmas hajrába kezd, 357 km/h sebességgel gyorsasági rekordot állít fel, késõbb 10 másodperces büntetést kap, mert egy kanyart levágva elõz meg egy autót.
Ezen a pályán általában mindenki egyszer cserél  kereket, hogy ki mikor, azt a gumik állapota határozza meg kevésbé a taktika. Hakkinen, aki biztos vezetõ helyrõl áll ki új kerekekért, a tankberendezés hibája miatt 24,3 másodpercet veszít és a 4. helyre esik vissza. Frentzent megelõzve hamarosan újra 3. , de ekkor megtörténik az amire senki sem számít, a McLaren bal hátsó gumija defektet kap, Hakkinen autója megpördül és a gumifalban végzi. Szerencsére a finn pilóta sértetlenül mászik ki autójából. A Ferrari szurkolók õrjöngenek, hiszen így már semmi sem veszélyezteti kettõs gyõzelmüket. Irvine egy héten belül második gyõzelmét szerzi és összetettben is átveszi a vezetést. Salo méltó módon helyettesíti M. Schumachert és lesz második. A németek örömére Frentzen is dobogóra állhat; míg a "kis" Schumi lesz a negyedik. Coulthard 5. helye és a versenyen elért leggyorsabb köre sem vígasztalja a Mercedes rajongóit. A hatalmas ünneplésrõl egyenlõre le kell mondaniuk.
Az autók több mint a fele kiesett, ami itt nem ritka, hiszen a pálya 73,5 %-án teljes gázzal kell hajtani.
Michael Schumacher most adott elõször interjút balesete óta, visszatérésének idõpontjáról azonban nem nyilatkozott. A Ferrari gyõzelme után lehet készülõdni a hazai versenyünkre, mert ha minden normálisan alakul, nagyon jó és izgalmas versenyre számíthatunk.
 



1999. augusztus 04., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület