CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Házirangadó

Minden eddiginél nagyobb várakozás és médiacsatározás elõzte meg az újabb soproni házirangadót. A nézõszám (3000-4000 nézõ) igazolta is az elvárásokat, szépen megtelt a Matáv stadionja. Érthetetlen azonban, hogy megépült a relatív igényes és A 
szurkolásban nem volt hiánynyilván nagyon költséges betonkolosszus, oda azonban a rendezõk csak néhány öltöny-nyakkendõs kiválasztottat engedtek
fel.
A lelátón a hazai Claret Boys új, 6 méter hosszú, fekete-piros zászlót varratott a jeles nap alkalmából, míg a vendégoldalon rengeteg drapéria borította a kerítést, a kb. 2-300 fõs, javarészt fiatalokból álló táborban képviseltette magát a City Boys és a West Block.
A csapatok kivonulásakor az új sálakkal feldíszített West Block csíkokból és kartonokból készített látványt (SFAC - 1900 felirattal), közben ömlött a pénztárszalag és a konfetti. Ezzel egyidõben a City Boys tagjai beindítottak egy sûrû szürke füstöt. A gyorsan bekapott két gól hatására a SFAC szurkolói visszaestek, szinte csak a matávosok hangját lehetett hallani, akik extázisban ünnepeltek. A félidõ folyamán a SFAC végig alárendelt szerepet játszott, a Matáv azt csinált, amit akart. Ez a lelátói produkcióra is rányomta bélyegét, a szurkolók megkezdték mindenféle tárgyak pályára dobálását, valamint a célbadobást a biztonságiakra.
A mérkőzés első góljaA második félidõ már javában zajlott, mire beindult a SFAC-oldal újabb látványa, ugyanis néhány ultra leragadt a sörösstandnál. Ùjabb monumentális szürke füst és görögtûz indult be, ismét a West Block és a City Boys kivitelezésében. Rögtön ezután a SFAC szépített, és óriási szurkolás kezdõdött. Az esõ megeredtével egyidõben a vendégek szinte megtáltosodtak.
Aztán egy hatalmas védelmi hiba hatására a Matáv egy szép góllal beállította a 3:1-es végeredményt. A szurkolók ettõl kezdve már csak egymást és egymás csapatát gyalázták, a kerítést amortizálták, és a gyenge biztonságiakat kihasználva a Matáv-játékosokat dobálták.
A meccs lefújásakor mindkét csapatot "Szép volt, fiúk!" búcsúztatta. Èrdekes közjáték volt, amikor az egyik SFAC-játékos, aki régebben a City Boys tagja volt, a kerítésre felugorva a fanatikusokkal együtt szidta az ellenfél csapatát.
Kivonuláskor - a feszült hangulatra való tekintettel - a rendõrök elszeparálták egymástól a két szurkolótábort. Igazi rangadóhoz méltó mérkõzést láthattunk.



1999. március 08., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület