CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A Körmendnél maradt a kupa

    A hölgyek vetélkedése után a férfiak is pályára léptek a 15. alkalommal megrendezett Krasznai-kupán, melyet meglepetésre a kupavédő Körmend csapata nyert meg. Az a vasi együttes, mely az elmúlt hónapokban súlyos anyagi gondokkal küszködött, s kérdéses volt indulásuk a bajnokságban is. Szurkolóik hathatós segítségével azonban sikerült megmenteni a kosárlabda egyik fellegvárát. Úgy tűnik sikerrel.
     A torna végig izgalmas, látványos összecsapásokat hozott. Az élvonalbeli csapatokkal a SMAFC is fel tudta venni a versenyt, amely talán csak egyetlen rutinos játékossal rendelkezik, Molnár Csabával, de a fiatalok is jól szerepeltek. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a torna legjobb játékosa is a SMAFC gárdájából került ki. A végső győztes Körmend fiatal játékosai „rutinos rókákat" meghazudtoló játékkal vitték el (tartották maguknál) a kupát. Kifejezetten jó benyomást keltett a Fodor-Németh-Trummer trió, illetve az új idegenlégiós, Pokrajac, aki center létére a hárompontos vonalon kívülről is veszélyes volt az ellenfél gyűrűjére. A tornán talán csak az Albacomp csapata okozott némi csalódást, ők nem tudták azt a játékot nyújtani, amit az utóbbi időben megszokhatott tőlük a közönség. Igaz, kulcsemberek távoztak Fehérvárról, de az érkezők is jelentős erősítésnek tűnnek. Valószínűleg a rajtra már egy összeszokottabb Albacompot láthatunk. Remélhetőleg sok örömünk lesz a Soproni Ászok játékában is, akiknél sérülés miatt nem szerepelt az új adu, Rastko Cvetkovics. Úgy tűnik idén nyíltabb, látványosabb kosárlabdát fognak játszani, melyben kulcsszerepe lesz a közönség-kedvenc Ledon Greennek, és az új román légiósnak, Antonio Alexenek. Ők ketten jól megértették egymást a torna során. Nagy örömünkre a fiatalok sem vallottak szégyent, sőt közülük többen reményt keltő játékot nyújtottak. A látottak alapján idén valószínűleg több, fontosabb szerep jut nekik.
    A mérkőzések jól szolgálták a felkészülést a bajnoki szezonra, látszott, hogy melyik csapatnak, miben kell még fejlődnie, ha jól akar szerepelni az idén. Ez nem lesz könnyű senkinek sem, mert talán a tavalyinál is erősebb, kiegyensúlyozottabb mezőny gyűlt össze. A nézőszám alapján elmondható, hogy a szurkolók is nagy várakozással tekintenek a szezon elé, rajtuk biztosan nem fog múlni a siker.

Eredmények

1. nap
BC Marc-Körmend - Albacomp-SZÜV 80-64 (41-32)
Soproni Ászok KC - SMAFC-Roto Elzett  68-44 (38-28)

2. nap
SMAFC-Roto Elzett - Albacomp-SZÜV  68-79  (26-40)
Soproni Ászok KC - BC Marc-Körmend 78-73 (41-39)

3.nap
SMAFC-Roto Elzett - BC Marc-Körmend 72-74 (35-40)
Albacomp-SZÜV - Soproni Ászok KC 75-72 (37-38, 68-68)

Különdíjak

Legjobb játékos : Mogyorósy Szilárd (SMAFC)
Legeredményesebb játékos : Antonio Alexe (SÁKC)
Legjobb soproni : Ledon Green (SÁKC)
 



1999. augusztus 26., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület