CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Hajszálon múlott a siker

Soproni Ászok KC - FALCO KC 65-67 (34-39)

Sopron     : Pavicevic (9/3), GREEN (22/6), ALEXE (18/9), Stan (3), SALLAY (11).
           Cs.: Lakatos (-), Mérész (-), Csaplár-Nagy (2).
       Edzõ : Goran Miljkovics
FALCO   : KÁLMÁN (19/6), Pankár (10/6), WILEY (17/3), Dzunics (7), Shengelia (9).
           Cs.: Kolonics (5), Kozma (), Henrik (-).
           Edzõ : Földi Sándor

       A múlt heti kupafiaskó ellenére nagyon sokan mentek ki a szombati bajnoki találkozóra, mely mindkét csapatnak nagyon fontos volt. A két város közelségét kihasználva feltûnõen sokan érkeztek Szombathelyrõl is, buzdítani kedvenceiket.
       A telt ház feldobhatta a hazaiakat is, a mérkõzés elején folyamatosan pár pontos soproni elõnyt mutatott az eredményjelzõ. Mindkét csapat keményen védekezett, a dobások is jó százalékkal sikerültek. Egyedül a büntetõkkel álltak hadilábon, ebben elsõsorban soproni részrõl Stan, míg a vendégeknél Shengelia járt az  élen. Az elsõ félidõ legszebb jelenete két soproni légiós nevéhez fûzõdik : egy gyors kontra után Alexe ugrott meg egy kicsit azonban elszámította magát, így a zsákolás kimaradt, de a kipattanó labdát az érkezõ Green megkaparintotta és a szokásos látványos módon behúzta a gyûrûbe a mintegy 2000 hazai nézõ nagy örömére. Az utolsó percek a FALCO-nak sikerültek jobban, így õk fordulhattak 5 pontos elõnnyel a szünet után.
    A FALCO nem sokáig vezetett, mert az ÁSZOK remek, 12-2-es szériát produkálva átvette a vezetést. Sajnos ez a bravúr a szombathelyieknek is sikerült (13-2), és pár perc múlva ismét õk vezettek. Innen már egyik csapat sem hagyta meglógni a másikat. Nagyon izgalmasan alakultak az utolsó percek, mely során több vitatható ítélet is sújtotta a soproniakat. A legnagyobb felhördülést az utolsó fél perc egyik jelenete váltotta ki a nézõtéren : körülbelül 10 másodperc volt hátra, egy pontos vendég vezetés, a mieinknél a labda. A soproni játékos, akire ketten is kiléptek, megpróbált elmenni védõi mellett, de azok szabálytalanul megakadályozták ebben, a bíró sípja azonban néma maradt. A labdát sajnos Dzunics szerezte meg, aki ellen szabálytalankodtunk. A jugó játékos bedobta az egyik büntetõt, majd õk jöhettek oldalról a sportszerûtlen hiba miatt, így a soproniaknak már nem maradt lehetõségük a gyõzelemre.
      Gyõzött tehát a FALCO erõsen vitatható körülmények között, melyet a soproni publikum is nehezen viselt : a rendõrségnek kellett feltartóztatnia a pályára beugráló szurkolókat.



2000. február 01., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület