CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Hétvégi rangadók - szurkolói szemmel

Az elmúlt hétvégét minden igazi soproni sportbarát már a sorsoláskor mélyen belevéste a naptárába, ugyanis január utolsó napjaiban két olyan csapat látogatott városunkba, melyekkel nem csak a csapatok remek teljesítménye miatt rangadó egy-egy összecsapás. Ez jelenleg kétszeresen is adott volt, ugyanis a férfiaknál és a nőknél is élcsapatok csaptak össze Sopronban ezeken a napokon. Szurkolói szempontból a GySEV-Pécs és az SKC-Falco is kiemelt meccsnek számított, mutatta ezt a komoly nézőszám, a forró hangulat, és a túlzott rendőri készültség is.

GySEV-Ringa - Pécs: A két tábor a régi barátság ellenére már 2,5 éve rossz viszonyt ápol egymással, köszönhető ez a gyakori találkozásoknak és a csapatok remek teljesítményének. A múltban több incidens is megesett, frontális összecsapásra eddig azonban még nem került sor. Érdekes tény, hogy az idegenbeli túrák során talán még jobb a hangulat, mint otthon, tehát a vendégtáborok hozzák a nagyobb hangulatot. A TV-közvetítés ellenére zsúfoltságig megtelt a Sportcentrum, és ez alkalommal a vendégszektorban is kb. 150-200 pécsi buzdította csapatát, köztük néhány már ismerős arc is. A mérkőzés elején jól szurkoltak, az első 5 percben méltán énekelték "Itthon vagyunk". A soproni közönség csak a csapattal együtt, későn ébredt, de onnantól kezdve fantasztikus volt a hangulat. A dobokkal és sálakkal megtámogatott tábort a lent elhelyezkedő huligánok összehangolták, így végig zengett a buzdítás, és az ellenség provokálása. A pécsiek, mivel a csapatot a soproni lányok megalázó vereséggel küldték haza, a végére már csak a gyalázkodással foglalkoztak, néha egészen nevetséges és alaptalan üzengetéssel. Eközben a soproni oldal fantasztikus, az utóbbi évek talán legnagyobb ünneplésébe kezdett. Fület gyönyörködtetö volt, mikor 2000 ember kiabálta, hogy "Nincs itt mese, SVSE !". Nagyon jó meccs volt ! Biztosak vagyunk benne, hogy a rájátszásban ismét fogunk találkozni !

SÁKC - Falco: Mivel az odavágón Szombathelyen népes soproni tábor jelent meg, várható volt, hogy a rangadón Vas-megye fanatikusai is képviseltetik magukat. A legendák még a futballhuligánok érkezését is emlegették. Így is lett, kb. 250-300 szombathelyi érkezett nagy hangzavart keltve. A soproniak nem viselik annyira szívükön a férfiak játékát, ez a nézőszámon (nem volt telt ház !) és a hangulaton is meglátszott. Hangerőben és a szurkolás színvonalában egyértelmű szombathelyi fölény volt érezhető. Két helyen kisebb verekedés is kialakult szombathelyiek, soproniak és a rendőrök között. Végig feszült volt a légkör, érződött a már közel 10 éves ellenségeskedés a két város között. A mérkőzés drámai volt, mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, ez természetesen a nézők viselkedésén is lecsapódott. Igazi rangadóhangulat volt, bár a soproniak csak a gyalázkodásban vitték a prímet, színvonalas szurkolásra ezen a napon nem tellett. A szombathelyiek rossz érzésekkel távoztak, legközelebb nem lesz nagy öröm Szombathelyre utazni.



1999. február 01., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület