CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Akinek elsõként akasztották nyakába az aranyérmet
Sopronban két általános iskolai tanár elhatározta, hogy tesz valamit a haldokló kosár-utánpótlásért. A fiúkat már alsós korukban elkezdték edzeni, és kitartó munkájuknak köszönhetõen sorozatos bajnoki címek, aranyérmek és kiváló játékosok lettek a gyümölcsei.
A városban bizonyára mindenki emlékszik a Koch Péter és Csonka István irányította Deák Téri Általános iskola fiú kosárlabdacsapatának sikersorozatára. A fiúk középiskolások lettek, de a csapat együtt folytatta  a kosarazást a SÁKC színeiben. Ay edzõk mások lettek, de a sikersorozat nem szakadt meg.
A Deák téri iskola csapatának tagja volt Erdõsi Gyula is, kinek gyûjteménye idén is bõvült egy aranyéremmel, hisyen a IV. korcsoportos diákolimpián, Nagykõrösön az Eötvös József Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium csapata állhatott a dobogó legfelsõ fokára. A torna legjobb ötösébe beválasztott fiúval az elsõ hely megszerzésérõl, csapatáról és a terveirõl  beszélgettem:
- Hogyan értékeled csapatod nagzkõrõsi teljesítményét ?
- Az edzõk által kitûzött célt, - az elsõ hely megszerzését -  maximálisan teljesítettük. Az elsõ mérkõzésen kissé elbizakodottan léptünk pályára, és a Zalaegerszeg csapatát nem is gondoltuk nehéz ellenfélnek, ezért azt a meccset elveszítettük. Ám a döntõben kiköszörültük ezt a csorbát, hiszen a zalaegerszegieket megverve lettünk aranyérmesek. Aminek rendkívül örültem az az, hogy a csapat dobóteljesítménye meccsrõl meccsre jobb lett, az utolsó mérkõzésen például nzolc hárompontos dobást értékesítettünk.
- Mi a különbség az iskolacsapat és a klubbeli csapat között?
- Az iskolacsapat magját hat ember alkotja, akik a klubban is együtt játszanak. A többiek csak hobbiszinten kosárlabdáznak, tehát szerintem az elsõdleges különbség az iskolai cserepad rövidsége. A másik ay edzések száma: míg a klubban mindennap edzünk, addig az iskolában csak heti egy edzés van, de persze ez nem olyan nagy hátrány, mivel a meccseken elsõsorban az igazolt játékosoké a fõszerep. Annak ellenére, hogy iskolák között zajlik a bajnokság, az amatõr szinten kosárlabdázó társainknak kevés játéklehetõségük van.
- Milyen a kapcsolat a csapattagok között?
- A csapatszellem mind a pályán, mind a pályán kívül nagyon jó. Veszekedni nem nagyon szoktunk, esetleg ha valai jóval a tudásán alul teljesít, akkor megmondjuk neki, hogy szedje össze magát, de nagyobb viták nem jellemzõek. A syabadidõnk nagy részét is együtt töltjük.
- Az iskolacsapatnak te vagy a kapitánya. Szereted ezt a posztot?
- Szeretem, mert jó érzés, hogy bíznak bennem a csapattársaim, az edzõim és persze nagyszerû, hogz én vehettem át a kupát és nekem akasztották elsõként a nyakamba az aranyérmet. Viszont vannak rossz oldalai is a csapatkapitányságnak, például a parancsolgatás, azt szívesebben hagyom az edzõimre.
- Mik a távlati terveid?
- Szeretnék minél jobb NB I-es játékos lenni, és ha már ott leszek a  felnõtt csapatban, akkor a válogatottba való bekerülés lesz az elsõdleges célom. A civil életben nincsenek nagyobb terveim, de még két évem van az érettségiig; addigra biztosan tudni fogom, hogy hogyan tovább.
Remélem, Gyula álmait valóra váltva minél elõbb felveszi  a válogatott mezt, és akkor is neki akasztják elsõként nyakába az aranyérmet...



1999. augusztus 12., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület