CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Új eszközt kapott a soproni görkoris egyesület

    A soproni Pap réti sportpályán nagy a forgalom ezen a nyáron. Bőnadrágos fiúk görkorival, gördeszkával hajmeresztő mutatványokat próbálgatnak pályájuk legújabb tartozékán a " félcsövön ". Az eszköz felavatásakor egy rövid bemutatóval is kedveskedtek a fiúk szüleiknek és a félcső gyártásában segítő támogatóiknak. A " tudásízelítő " előtt Bali Csabával - a Heavy Tools SC ASC szakosztályvezetőjével - a bemutatóról és az egyesületről beszélgettünk.
    - Eléggé kicsi ez a pálya ennyi embernek. Mindig ilyen sokan vagytok?
    - Ma különösen zsúfolt a pálya.- mondta Csaba, és elégedetten pásztázta végig a lelkesen edző fiúkat.- Már kora délután óta folyik a főpróba a bemutatóra, ezért most szinte mind a negyvenhárom tagunk itt van, és gyakorol.
    - Az eszközök nagy része saját készítésű ?
    - Igen; a félcsövet az egyik soproni középiskolában a " Vasvillában " csinálták, de abba is rengeteg tagunk besegített. Az összes többi eszközt is mi készítettük, így azok eléggé kezdetlegesek. A félcsövön kívül van még szivacsdombunk, ahol az ugrásokat és eséseket gyakoroljuk, de büszkék vagyunk még a piramisra és a ferdefalra is.
    - Mióta létezik Sopronban a Heavy Tools SC ASC egyesület ?
    - Körülbelül öt éve kezdtünk el a haverokkal görkorizoni, de úgy gondoltuk, hogy szervezettebb kereteken belül talán több lehetőségünk lenne versenyeken indulni, és segédeszközökre szert tenni. Ezért léptünk be '96-ban a Heavy Tools SC- be, és megalakítottuk a szakosztályunkat, ahol görkorisokon és gördeszkásokon kívül még  BMX-esek / freestyle/ és  snakeboardosok is vannak, bár most a legnépszerűbb a gördeszka a tagok között.
    - Milyen versenyek vannak ebben a sportágban ?
    - Természetesen már itt is vannak országos versenyek, de ezek inkább Budapest központúak. Két kategóriában lehet indulni: amatőr és profi , de mi még amatőr versenyen sem indultunk, mert a mi eszközeinknél jóval bonyolultabbakon kell bemutatni a tudásunkat, és amíg nincs megfelelő gyakorlási lehetőségünk, addig nem tudunk elfogadható szinten versenyezni.
    - Én már voltam versenyen!- gördült elém Kadnár Attila alias Nyekó.- Győrben egy gyorskorcsolya versenyre neveztem be, de streetkorival, inkább csak a buli kedvéért. Sajnos nem csak az eszközeinkkel van a probléma, hanem az idővel is. A tagok többsége ausztriai iskolába jár, így leginkább csak vasárnap érnenk rá gyakorolni, azonban a pálya, amit mi bérlünk , csak hétköznap kettőtől estig, illetve szombaton reggel nyolctól délig áll rendelkezésünkre. Még nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy a közeljövőben pályát cserélünk...
    - Végezetül még annyit mondjatok el az érdeklődőknek, hogy hogyan lehet csatlakozni az egytesülethez ?
    - Belépéskor kétezer forintot, és tizennyolc év alatt egy szülői engedélyt, kell hozni a leendő klubtagnak, és emellett még negyedévenként kilencszáz forint tagsági díjat is szedünk.- vette át a szót a szakosztályvezető Bali Csaba, de nem sok időnk maradt beszélgetni, mert a fiúk a perceken belül kezdődő bemutató koreográfiájáról faggatták.
    A bemutató hatalmas sikert aratott. A szülők fényképeztek, videóztak, és büszkén figyelték a néha /ám védőfelszerelésben / nagyokat vágódó csemetéjüket. A szponzorok /akik inkább vállalkozó szülők és ismerősök voltak / pedig megelégedéssel nyugtázta, hogy jó helyre került a pénzük.



1999. augusztus 12., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület