CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Ünnepi Hetek  

Elkezdődtek az Ünnepi Hetek


Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a megnyitó ünnepség programjait, ennek ellenére június 19-én, pénteken kezdetét vette városunk talán legjelentősebb kulturális rendezvénysorozata, a Soproni Ünnepi Hetek. A kultúrára éhes közönség az idén immár 41. alkalommal tallózhat a színvonalas és változatos programokat ígérő műsorfüzetben. A július 12-éig tartó háromhetes időszakban több soproni és sopron környéki helyszínen bonyolódnak az események, melyek között hangversenyek, barlangszínházi előadások, Régi Zenei Napok, kiállítások, néptáncműsorok, színházi játékok és egyéb szabadtéri programok szerepelnek.

A pénteki nyitóünnepség a Soproni Ifjúsági Fúvószenekar, a Soproni Mazsorett Csoport, valamint gyermeknéptánc-együttesek felvonulásával indult. A szemerkélő eső ellenére is több százan kísérték végig (ha csak figyelemmel is) a menetet a Gyermekek Házától a Várkerületen át a Fő térig, ahol a néptánccsoportok bemutatója, majd a Himnusz hangjai után dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármesterének megnyitó beszéde következett. A polgármester kiemelte: a mostanra „érett felnőttkorba lépett” programsorozat immár városunk kulturális örökségének szerves részét képezi.

Ezután következett - volna - a török AHOT Anatolia néptáncegyüttes programja. Ehelyett azonban - nevezettek távolmaradása miatt - az Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatta a 3-400 főnyi publikumot, Friedrich András vezényletével.
Összességében elmondható, hogy - talán a rossz idő miatt (fogjuk rá!) - a megnyitó ünnepség kicsit alulmúlta a tőle elvárt színvonalat, de reméljük, hogy az Ünnepi Hetek további programjaira ez az ómen nem lesz kihatással, és - akárcsak a szilveszteri TV-műsor - „jövőre talán jobb lesz”.
- vip -
Fotó: Németh Péter



1998. jĂşnius 20., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület