CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Ma is történnek csodák (?)

Csodák mindennap történnek...


Mielőtt az amerikai televízió ma reggeli (június 4-i) CNN-hírszolgálati programjának különös beszámolóját ismertetném, el szeretném mondani, hogy 1966-ban a nyugatnémet Aachen egyik igen forgalmas terének parkolójából akartam kihátrálni kocsimmal. Már el is indultam, de alig pár mozdulat után a kocsi megállt, engem valami szorongó érzés fogott el, kiszálltam, és körüljártam a járgányt.

Megdöbbenve kapkodtam levegő után. A hátsó kerekektől alig centiméterekre három év körüli kis fickó hasalt, és négykézláb kúszva próbálta a kocsi alá gurult labdáját kimenteni. Ha akkor csak egyetlen másodperccel hátrálok tovább, menthetetlenül halálra gázolom...

Akaratlanul felötlött ez az emlék bennem, amikor ma reggel a CNN híreit hallgattam, és később - képletesen, persze - a fejemet vertem falba, hogy a videorekordert nem kapcsoltam be.
A következőkről számolt be a hírszolgálat:

A New Hampshire államban lévő Manchester városkában különös dolgok történnek. Az USA kanadai határaihoz közel fekvő északi állam nem a legnagyobbak egyike az amerikai államszövetségben, de most valami olyasmi történik, ami a híreket kísérő videofelvételek tanúsága szerint Manchestert egyszeriben az érdeklődés középpontjába helyezte.

A város egyik templomában ugyanis a kb. emberszabású méretű feszületen függő és valószínűleg plasztikból, esetleg fából készült Jézus-szobor fején, a haj körül, valamint mellének jobb felső oldalán keletkezett sebből vérszínű folyadék tör elő, aminek eredetét eddig nem sikerült megállapítani. A templom papja azonnal DNS-vizsgálatra vitte a vérnek látszó anyagot, ahol a laboratóriumi lelet szerint azt állapították meg, hogy az anyag víz és valamilyen olajfesték keveréke, tehát NEM vér.

Jó, ezzel tisztázódott a folyadék mibenléte, de eredete talány maradt. A szobor templomi környezetébe minden magyarázat nélkül vérnek látszó folyadékot bejuttatni épp oly rejtélyes dolog, mint ha az anyag tényleg vér lenne. A templomot azóta százával látogatják, és a megkérdezettek már elkönyvelték, hogy csodának lettek tanúi.

Bármi is legyen az esemény háttere vagy magva, egy bizonyos: az emberiséget manapság sokszorta inkább foglalkoztatja és ejti rabul mindenfajta spirituális jelenség. Olyan ez, mintha a civilizáció személytelenül közönyös világában mi valamennyien éhezve és szomjazva fordulnánk minden jel felé, ami a szánalmasan szürke földi életen túlmutat.

-pagony-



2000. június 05., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület