CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A Teke Szövetség elfogultsága

FELÚJÍTOTT TEKEPÁLYA


A Győri úti tekepálya a nyáron előzetes szándékunk ellenére egy jelentős felújításon ment keresztül.

A történethez hozzátartozik, hogy mindkét csapatunk az elmúlt szezonban jól szerepelt és mind az Ászok SE szuper ligás társulata mind a Scarbantia SE NBI-es csapata számos alkalommal borsot tört a fővárosi vendégcsapatok orra alá és a bajnok Ferencváros és BKV Előre is vereséget szenvedett Sopronban. Az esetek nem a valóságnak megfelelően jutottak el a Teke Szövetségbe, mármint, hogy a soproniak jobbak voltak, hanem azért kaptak ki, mert "csatornás" a soproni pálya. Ehhez tudni érdemes, hogy minden évben egy műszaki bizottság bevizsgálja a pályákat és jegyzőkönyvet állít ki a pálya állapotáról. Csak ez után lehet bajnoki mérkőzéseket rajta játszani. Természetesen ezt a pályát is bevizsgálta a megyei bizottság -Ferenczi Árpád úr vezetésével, aki több száz pályát épített és természetesen nagyon ért a teke pályákhoz- és azt jónak találta.

Az Ő véleménye szerint a soproni pálya szuper ligás mérkőzésekre is alkalmas volt. Az említett fővárosi csapatok heccelésére egy budapesti bizottság is eljött a pályát bemérni. Érdekes módon a pálya akkor is megfelelt a szabálykönyv előírásának, illetve a pálya nekifutó részét kérték meghosszabbítani, mert az rövidnek bizonyult az előírások szerint. De a keresett csatorna nem volt sehol.

Ezután ért bennünket a meglepetés, ugyanis kaptunk egy levelet a Teke Szövetségtől, hogy az elnökség határozata szerint a soproni pálya alkalmatlan szuper ligás mérkőzések lebonyolítására, mert csatornás! Ha nem javítjuk ki, akkor nem indulhat az Ászok SE a következő szuper ligás bajnokságban. Fellebbezést telefonálás követett és nyilvánvalóvá vált, hogy minden objektív mérés ellenére is ránk erőltetik a tetemes költséggel járó felújítást. A főtitkár asszony azt mondta, hogy igaz, a két bizottság nem talált csatornát, de most leküldenek egy újabb mérőkocsit és az biztosan csatornásnak fogja nyilvánítani a pályát. A mérőkocsi nem jött, de nem volt mit tenni, meg kellett rendelni a munkát, mert közelgett a bajnokság kezdete és nem lehetett bizonytalanságban tartani a két élvonalbeli csapatot.

A munkát egy KFT elvégezte, annak bekerülési összege megközelítette az 1 millió forintot. Ezután következett egy további kellemetlenség, ugyanis az újraöntött pályarész egy idő után megsüllyedt és az elgurított golyó ugrott egyet a keletkezett szintkülönbségen. Ezt a kérdéses részek összecsiszolásával lehetett eltüntetni és most a pálya - a sportolók véleménye szerint - nagyon jó, ugyanilyen véleménye volt az újra hitelesítő műszaki bizottságnak is. Ez megnyugtató. Csak az zavar, hogy a mai nap is vannak olyan vezetők, akik a szubjektív véleményekre még mindig jobban adnak, mint a méréseken alapuló objektív adatokra. Úgy látszik a Teke Szövetségben még nem érkeztek el az évezred utolsó évéhez.



1999. szeptember 02., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület