CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Megbotlott a bajnokcsapat

KOSÁRLABDA


NŐI NBIA CSOPORT

GYSEV-RINGA - MIZO-PÉCSI VSK 58:65 (31:27)


Nagyon jól indult soproni szemszögből a mérkőzés, hiszen a hazaiak 17:1-es vezetésre tettek szert. Ilyen kezdés után szokott lenni a kellemes játék azzal, hogy az ellenfél erőlködik és a biztos vezetés tudatában a vezető csapat simán győz. Most nem ez történt. A biztos vezetés a hazaiakat altatta el és a vendégek találtak magukra és már 23:23-nál együtt volt a két csapat.

A szünetig még sikerült néhány pontos előnyt szerezni, de a második félidő már egyértelműen a pécsieké volt. Ekkor taktikailag és pontosságban is felülmúlták a soproniakat. Igaz, hogy Mandic két triplájával még sikerült 58:58-ra egyenlíteni, de ezután ismét a Pécs szerzett vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből. Sajnos mind védekezésben, mind támadásban a GYSEV-RINGA elmaradt a várakozástól és úgynevezett "jókor jött figyelmeztetést" kapott a csapat. Bízunk benne, hogy használni fog a figyelmeztetés.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: Poto 10/6, Donkó 7/3, Mandic 15/9, Béres 8, Vilipics 8, Hollósy 4, Eördögh 4, Dénes 2.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - FTC-DIEGO 67:63 (39:35)


Kevés kosárral kezdődött a mérkőzés, de rendre a soproniak voltak előnyben. A palánk alatt Ambrus nagyon jó százalékkal dobott és a kinti dobások is jobban sikerültek Fodoréknak.

A félidei minimális előnyt a második félidőben sikerült 11 pontosra növelni, de ahelyett, hogy az előny tudatában magabiztosan játszott volna a hazai csapat, teret kapott a fradi és két pontra meg is közelítették a Postás csapatát. A végjátékban a soproniak voltak ügyesebbek és ez négy pontos győzelmet eredményezett. A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 13/3, Fodor 6, Szenes 9, Bíró 6, Ambrus 21, Englert 4, Szemerédi 8/3.

FÉRFI NBI A CSOPORT:

BC MARC-KÖRMEND - SOPRONI ÁSZOK KC 55:52 (30:18)


A körmendi arénában az első félidő nem sikerült a soproniaknak. A közönség soraiban rendzavarás történt és 5 percig állt is a játék. Sajnos az első félidőben csak Stan hozta pontjait és olyan kevés pontot dobott az egész csapat, ami bizony ezen a szinten feltűnő. Szerencsére a második félidő elején egymás után hat pontot dobott a soproni gárda. Kicsit szorosabb lett a mérkőzés, amikor Gráczer dobott két triplát és ismét 10 pontra nőtt a hazai előny. Izgalmasan alakult a végjáték, amikor is az Ászok két pontra felzárkózott és egy vitatható bírói ítélettel a körmendiek jutottak lehetőséghez és Pokrajac büntetőjével alakult ki a végeredmény. Ha a dobószázalék az egész mérkőzés folyamán egy kicsit jobb lett volna, akkor a soproniak meglepetés győzelmet érhettek volna el, de hát a feltételes módnak a sportban kevés jelentősége van.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Alexe 11/3, Green 11/3, Cvetkovic 4, Stan 12, Lakatos 3, Csaplár-Nagy A. 9, Mérész 2.

FÉRFI NBI B CSOPORT:

FEHÉRVÁRI KC - SMAFC-ROTO-ELZETT 79:83 (40:51)


Az első NBI B csoportos mérkőzés Székesfehérvárott került megrendezésre és szerencsére idegenben is sikerült győzelemmel kezdeni a bajnokságot az egyetemistáknak. A hét közben a SMAFC leigazolta Szlávik Józsefet és ezzel a Szlávik családból megint két játékos van a soproni élvonalban.

Az első félidőben a soproniak jó játékkal jelentős előnyt szereztek. Amikor gyorsan tudtak indítani, akkor könnyen szereztek kosarat, de a második félidőben főleg Molnár kipontozódása után a felállt védelem ellen már ez nehezebben ment. A hazaiak megközelítették a vendégeket, de szerencsére ezen a napon nem tudták átvenni a vezetést, ezzel megszerezte első győzelmét a SMAFC. A SMAFC Roto-Elzett kosárdobói: Palotai P. 15/6, Pojbics 12, Molnár 8, Mogyoróssy 27, Vavra P 11/6, Vavra A. 2, Szlávik B. 5/3, Szlávik J. 3.



1999. szeptember 13., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület