CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Kosaras hétvégi eredmények

NBI A CSOPORT NŐI MÉRKŐZÉS


GYSEV-RINGA - BSE-ESMA 70:60 (38:26)


Lendületesen kezdett a GYSEV-RINGA és főleg Poto jó dobásaival és lepattanó labdaszerzéseivel mindjárt magához ragadta a vezetést. A kezdeti lendület a félidő közepére csökkent és a vendég csapat 4 pontra megközelítette a hazaiakat. Ekkor ismét magához tért a GYSEV és Poto triplája, valamint Béres távoli tempója és Vilipic palánk alatti eredményessége biztos vezetést eredményezet a félidőre.

A második félidőben Mandic és Poto villogott, hol kosárszerzéssel, hol remek passzok adásával. A 29. Percben már 15 pont volt a soproniak előnye és a végére a BSE-ből Mészáros a cserékkel játszó GYSEV ellen valamit faragott a hátrányból.

A BSE elleni mérkőzés jó felkészülést biztosított a hétközi Como elleni Euroliga mérkőzésre, azonban várhatóan nagyobb erőbedobásra és jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a győzelem reménye megmaradjon.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: Poto 7/3, Béres 9, Vilipic 19, Donkó 4, Mandic 19/3, Radnóty 4, Hollósy 3, Dali 1, Dénes 4.

MIZO-PÉCSI VSK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 57:53 (26:23)


Pécsett a hagyományoknak megfelelően a Postás lányok ismét szoros mérkőzést játszottak, azonban a győzelmet ismét nem sikerült megszerezni. Az első percekben a hazaiak voltak eredményesebbek, de a félidő középére 1 pontra feljöttek a vendégek. Ezután a soproniaké volt a kezdeményezés és át is vették a vezetést 15-11-re. A pécsiek ekkor gyorsan időt kértek és megkezdték a felzárkózást. 23:23-nál érték utol a vendégeket, azonban a befejezés előtt Vilutyte triplájával a vezetést is megszerezték.

A második félidőt a pécsiek kezdték jobban és hét pontos előnyt szereztek A Postás hölgyek ismét rákapcsoltak és sikerült is 2 pontra felzárkózni. Ezután a remélt soproni vezetés helyett ismét a hazaiak tudtak7 ponttal elhúzni. 25 másodperccel a befejezés előtt csak két pont volt a pécsiek előnye, de egy soproni szabálytalanság után ezt négyre növelték. Kicsit pontosabb játékkal meglepetés győzelmet szerezhetett volna a Soproni Postás.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárszerzői: Delmis 15/6, Szenes 5/3, Fodor 13/3, Bíró 4, Ambrus 12, Bakai 2, Szemerédi 2.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA


SOPRONI ÁSZOK KC - SZOLNOKI OLAJ KK 45:64 (17:27)


Sajnos nagyon rossz napot fogott ki az Ászok. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak maradandót alkotni és a Szolnok végig vezetve simán nyert.

Elgondolkodtató, hogy az NBA-t megjárt Cvetkovic nem képes 4-nál több pontot szerezni és a védekezésben sem nyújt kimagaslót. Emellett Stan sem tud kellő számú pontot dobni és manapság nincs olyan ellenfél, akivel szemben meg lehet ezt reszkírozni a győzelem legkisebb reményében. A mai kosárlabdában a palánk alatt szerzett pontoknak és a lepattanó labdák megszerzésének igen jelentős szerepük van. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy az amerikai Green sem dobott pontot az első félidőben, akkor azt hiszem nehéz elképzelni hogyan lehet mérkőzést nyerni. A bajnokság elején elveszített pontok a végelszámolásnál nagyon fognak hiányozni.

Alexét is azért hozták Sopronba, hogy pontjaival segítse a csapat jó szereplését. Ehhez képest sportszerűtlenségeivel és pontatlan dobásaival hívja fel magára a figyelmet.

Nem meglepő, hogy ennyi negatívum mellett egyedül Radovics dobóteljesítménye volt az egyetlen színfolt, aki segédedzői feladatát cserélte fel a mezzel, hogy segítsen. Ez örömteli, de kevés a csapat sikeréhez.

Ezután egyenes következmény a nézők türelmetlensége, a fütyülés és a szidalmazás, mert mindenki azért jön ki a mérkőzésre, hogy kedvencei győzelmének örülhessen és szívvel-lélekkel a soproni színekért küzdő játékosokat buzdíthasson. Ez most nem jött össze, hátha még ha azt is látták volna, hogy az öltözőből előkerülő soproni játékosok nevetgélve, jó kedvűen csevegtek a mérkőzés alatti ellenfeleikkel. Nehéz ezek után optimistán várni a folytatást.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Lakatos 2, Alexe 5, Green 5, Stan 6, Cvetkovic 4, Csaplár-Nagy A. 5, Radovics 14/9, Mérész Cs. 3.

NBI B CSOPORT FÉRFI MÉRKŐZÉS


SMAFC-ROTO ELZETT - SÁRVÁRI KC 84:53 (46:34)


Látványos rohamokkal kezdett a soproni csapat és a 7. Percben már 18:1-re vezettek. A sárvári zóna védekezés sikeresnek bizonyult és ezzel kicsit közelebb kerültek a hazaiakhoz. A második félidőben a hazaiak védekezése feljavult és a hibázásra kényszeritett vendégek ellen sikeresek voltak a gyors indítások. Ekkor már a SMAFC a palánk alól és távolról is pontosan játszott és könnyű győzelmet aratott.

A SMAFC-ROTO ELZETT kosárdobói: Palotai P. 6, Mogyorósi 18, Pojbics 23/6, Molnár Cs. 10, Kotlik 3, Vavra A. 4, Vavra P. 7/3, Palotai B. 5/3, Csontos 4, Balogh 4.



1999. szeptember 20., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület