CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Világvége???

Miért nem lesz világvége a mai éjjelen?
 
 

Reggel 11 óra. Lassan felkelek az ágyból. A lakás romokban - hosszú volt a tegnapi szilveszteri buli. Valami feltûnik. A tévé és a rádió hallgat. Nincs mûsor. Kinézek az ablakon. Sehol senki az utcán. Felnézek az égre - a nap ugyanúgy süt, mint tegnap, az ég még mindig kék és sehol sem látok kicsiny kis zöld emberkéket. Bár valahol messze ott vannak a Budapest Sportcsarnok romjai, ami köztudottan a teljes napfogyatkozás borzasztó utóhatásaként omlott le. Valami történt...

A fenti pár sor egy naplórészlet, amely valamilyen erõk folytán visszakerült hozzánk a múltba. érdekes kérdéseket vet fel. Miért nincsen mûsor a tévében és a rádióban? Miért nincsenek bulik, emberek? (A BS-t inkább hagyjuk...:)))
Hiszen még ma, szilveszter napján mindenhol azt hallhattuk, ma van az évezred utolsó napja, az évezred utolsó bulija, találkozunk a jövõ évezredben.
Ma reggel 8:30-kor az egyik népszerû kereskedelmi tévécsatorna mûsorvezetõnõje boldog vigyorral az arcán közölte: Kedves nézõk! Az elõbb számoltam ki, már csak 13 és fél óra van hátra éjfélig.
1999. Az ördög éve is lehetne, hiszen János félre is nézhette az ördög számát (666)... a teljes napfogyatkozás, amely a világvége napja lett volna. De nem kell aggódni, a 2000 is kedveskedik nekünk egy gyönyörû bolygóegyüttállással - még akkor is véget érhet a világ - állítják az asztrológusok. 

Én nem akarok búcsúzkodni a XX. századtól, sem a II. évezredtõl. Ugyanis úgy gondolom, hogy a 2000-es év még sok mindent tartogat számunkra. És a XX. század 1901-tõl 2000.december 31-ig tart. A II. évezred 1001-tõl 2000. december 31-ig tart. Ugyanis az idõszámításunkban nem volt 0. év. Így az elsõ század 1-tõl 100-ig tartott, és így a XX. század sem ér véget a ma éjjel. A kérdés, hogy akik azt mondják, hogy most ér véget az évezred, és már a jövõ évezred elsõ mûsorait dicsérik, azok mit fognak csinálni a 2000-es évben... 

De akár vége lesz a századnak, akár nem, akár vége lesz az ezrednek, akár nem, töltsük kellemesen az 19xx-es évek utolsó perceit, és éjfélkor emeljük poharainkat egy boldog, békés, sikeres új esztendõre! 

B.U.É.K.2000! 

Bacsi



1999. december 31., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület