CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Űrvadászat Magyarországon

Űrvadászat Magyarországon...
Mi is ez az egész?


Hosszú ideig gondot okozott az eligazodás a csillagos ég világában. Őseink képzeletük segítségével különböző képeket véltek felfedezni a csillagok között, megkönnyítve ezzel a tájékozódásást földön és vízen egyaránt. Manapság, az új évezred hajnalán elég nehéz kiigazodni a különböző magyar csillagászati honlapok között, figyelemmel kísérni a különböző frissítéseket, a legújabb információkat - mikor esetleg hetekig semmilyen új információ nem jelenik meg, azután pedig szinte óránként jönnek az újabb hírek.

Az Űrvadász magazinnal egy Magyarországon mindezidáig egyedülálló elképzelést szeretnénk megvalósítani: egy honlapon nyomon követni a különböző magyar nyelvű csillagászati honlapok legújabb híreit, frissítéseit. Célunk, hogy látogatóinkat segítsük abban, hogy a legújabb információk után bóklászva merrefele célszerű továbbindulni. Az űrvadászathoz csatlakozott partnereink oldalait folyamatosan figyelemmel kísérjük, és a változásokról a lehető leghamarabb értesítjük az internet közösségét. Egy pillantás elég az Űrvadász oldalaira, és máris azon gondolkodhatunk, hogy melyik új csillagot célszerű közelebbről szemügyre venni.

A különböző információkat különböző rovatokba gyűjtöttük, hogy oldalaink mindenki számára áttekinthetőek legyenek. Minden egyes frissítésnél közöljük a változtatott oldalak címét, témáját és rövid leírását - s ezzel kezdetét is veszi a nagy vadászat.

Gondoltunk azokra is, akik esetleg nem rendelkeznek állandó web eléréssel, vagy csak szeretnék, ha e-mailben is értesítést kapnának az Űrvadász legújabb híreiről... Az urvadasz-hirlevel@sopron.hu elektronikus körlevelet 12 óránként indítjuk bolygókörüli útjára - abban az esetben, ha történt valamilyen fontos frissítés az általunk figyelt honlapok valamelyikén. A körlevél - hasonlóan honlapunkhoz -, tartalmazza a frissített oldalak pontos URL címét és rövid leírását.

Ahogy partnereink száma egyre növekszik, úgy emelkedik majd az általunk nyújtott kínálat mennyisége, annál színesebbé válnak az űrvadászat percei. S habár a különböző bolygókon lévő szerverek összehangolása még egy távoli álomnak tűnik, a magyar csillagászati honlapok nyomon követését szeretnénk megvalósítani. Ha rendelkezel egy csillagászati témájú honlappal, és szeretnéd, hogy figyelemmel kísérjük honlapod frissítéseit, híreit, akkor csatlakozz az űrvadászathoz és vedd fel velünk a kapcsolatot az urvadasz@sopron.hu címen.

Az Űrvadász.Sopron nevében

Bacsi
(Bacsárdi László)
e-mail: urvadasz@sopron.hu



2000. március 02., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület