CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Játékleírások  

Pizza Syndicate


Szinte biztosra vettem, hogy valamiféle hasonlóságot mutat majd a játék a Pizza Tycoon I,II-vel. Nem is tévedtem :). A játékban azonnal feltűnik a gyönyörűen megrajzolt, humoros, egyedi grafika. Nincs olyan menü, amelyre rá lehetne jönni azonnal, hogy mit is jelent. Szerencsére kiterjedt help segíti az eltévedteket.
A programot leginkább a menedzserjátékok közé sorolnám, és az ilyenekkel sajnos hadilábon állok. Persze vannak kivételek, mint például a Simcity vagy a Theme Hospital.
A program csodálatosan jó lenne, ha nem lenne agyonbonyolítva - sajnos. Igaz, a programozók beépítettek automatizált elemeket, de ezek nem igazán hatásosak. Valaki szereti az ultrakomplex játékokat - pl. rovarokkal foglalkozó jeles ismerősöm Ikar - de az ilyen "csodabogarak" kevesen vannak.
Lássuk a medvét! Gondoltam, a legegyszerűbb az lesz, ha nyitok egy pizzériát, és megnézem hogyan működik. Először is a berendezést tervezed meg. Ennél figyelni kell az elrendezésre is, illetve arra, milyen törzsközönségnek szánom a pizzériát - nyolcfajta korosztály igényeit vehetem figyelembe. Felvehető alkalmazottak a séf, pincérek, menedzser és bűnöző, minden egyes személynek 12 féle jellemzője van - mint pl. gyorsaság, menedzsment, vonzerő stb. -, ezenkívül iskolázottságuk 4féle lehet mindegyik 5 fajta erősséggel. Ezen kívül még két képernyőnyi más tulajdonságuk is van - ez volt a személyzet. Persze ha már dolgoznak, akkor további 5! tulajdonságuk is lesz - mint például mennyit késnek, mennyire szorgalmasak, milyen motivációval rendelkeznek. Mivel szeretek mindent átlátni, itt már kezdtem elveszíteni a fonalat…
Jöttek a menük, minden városban más a közízlés, de ez korosztályonként is változik! Ezenkívül amikor pizzát készítesz, több mint szász alapanyagból mazsoláshatsz - hangyától elkezdve a legközönségesebb paradicsomig. Az alapanyagok állaga sem mindegy! Minden alapanyagot szétdarabolhatsz 4 féle méretben. Ezenkívül a pizzán való elrendezés is számít! Itt kezdtem megőrülni. Persze az összes általam kreált pizzát utálták - valamelyiktől a gyerekek pl. elhányták magukat - köszi… Ezután kiderült, hogy azt is be kell állítani, hogy milyen minőségű anyagokból dolgozom, illetve a tegnap használt alapokat felhasználom e ma is - ez is befolyásolja a pizzát.
Ebből a két kiemelt jellemzőből talán látható, hogy a program őrült bonyolult, viszont az egészen biztos, hogy aki ebben a programban elmélyed, és utána vendéglátó szakmában helyezkedik el, az mindenre fog gondolni egy ilyen vendéglátó hely menedzselésénél - ugyanis a készítők semmit nem hagytak ki.
A program javallott menedzser beállítottságúaknak, de azoknak semmiképpen sem, akik gyors, könnyű kikapcsolódásra vágynak.



1999. szeptember 14., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület