CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A női play off első köre

LEHANGOLÓ RÁJÁTSZÁS-KEZDET

GYSEV-RINGA - BSE-ESMA 66:65 (35:33)


Nagyon kellemetlen volt nézni is, ami a pályán történt, hát még milyen kellemetlen lehetett a pályán és annak közelében lenni. Mert ugye emberek vagyunk, és lehetnek rossz napjaink, na de ilyen gyakran és ennyire!? Nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat profi a szó valamilyen értelmében, mert, hogy nem a mutatott teljesítmény szerint, az biztos. Még a hozzáállás is megkérdőjelezhető egyeseknél. A sztárnak kikiáltott Mandic és Donkó sorozatos teljesítménye nagyon kevéssé emlékeztet hivatásos játékoséra. Mandic sorozatosan felelőtlenül dobja el a labdát, valami borzasztó gyenge százalékkal dob, még nem is túlzottan kiszorított helyzetből. Egy jól fizetett játékosnak tudnia kell, hogy mikor kerül jó formába, mit kell tennie ahhoz az edzéseken, hogy a mérkőzésen hozza formáját. Ehhez nem az edző utasítása kell, hanem a saját maga meggyőződése, hiszen mindenki saját magát ismeri legjobban. Végezzen külön dobóedzéseket, ha kell, vagy erősítsen, vagy pszichésen készítse fel magát. Donkó bizonyos fokig az ellenkezője Mandicnak. Ő általában csereként áll be. Amikor az edzője elküldi melegíteni, hogy bemelegedve álljon be, akkor feláll, odamegy a cserepad végére és bemelegítés gyanánt álldogál, nem csinál semmit. Amikor beáll, persze, hogy nincs bemelegedve, percekig a legjobb helyzeteket sem vállalja el, hanem alig várja, hogy megszabaduljon a labdától. Egy idő után a kényszer és a fokozatos bemelegedés hatására elvállal egy-két dobást, ami vagy bemegy, vagy nem. Most szerencsére dobott három kosarat a kényszer hatására, mert veszve volt a mérkőzés. Vilipicsről is lehetne írni néhány gondolatot, annak ellenére, hogy Ő gyakran nagybetűs, pedig teljesítménye szerényen szólva is hullámzó. Kombinációs képessége igen gyenge, ugrani nem tud és technikailag is képzetlen. Hát akkor ki nyeri a meccseket? Végül is ez a csapat nyeri, de hogyan? Van egy Poto-Eördögh páros, akik végig lelkesen és hasznosan játszanak, még akkor is, ha nem megy nekik. Nagy akarásuknak legtöbbször meg is van az eredménye, csapatukat kihúzzák a gödörből és győzelemre viszik. Persze, az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a GYSEV sok jónak nevezett játékos elegye, és a szerényebb képességű ellenfelekből álló társaságot akkor is legyőzik, ha ilyen gyenge napot fognak ki. De mi lesz akkor, ha bejutnak a döntőbe?! A Pécs már nem gyengébb játékosok gyűjteménye, ellenük már a jó formát kellene mutatni! Bízzunk benne, hogy akkor azt fogják mutatni. A remény hal meg utoljára.

Magáról a mérkőzésről már nincs sok írnivaló. Az első félidő is kiegyenlített erők küzdelmét hozta, rengeteg bosszantó hibával. A félidei 2 pontos hazai vezetés mutatta, milyen volt a játék képe. Ez a második félidőben csak romlott - pedig nehéz volt elképzelni, hogy még lehet rajta rontani. A BSE kicsit kevesebb hibát vétett, és a 29. percben 10 ponttal, 55:45-re vezetett. Ekkor megindult a nagyobb sebességre kapcsolás. A 36. percben sikerült 3 pontra megközelíteni a vendégeket. Persze, ilyenkor nehéz teljesen új fejezetet indítani. Az utolsó másodpercekben is még egy pontos vendégelőny volt. Eördögh Edit ismét megindult a bal oldalon, és erőszakos betöréssel 3,8mp-cel a befejezés előtt sikerült kosarat dobnia - ezzel vette át a vezetést a GYSEV. Az időkérést követő támadást már nem tudta eredményesen befejezni a BSE, és megszületett a nehezen kicsikart hazai győzelem. Ezzel 1:0 a három győzelemig tartó páros mérkőzés.

GYSEV: Poto 9/3, EÖRDÖGH 19/3, Mandic 4, Hollósy 6, Vilipics 15, Cs: Donkó 6, Radnóty 2, Dénes 5/3, Edző: Saeed Armaghani.

BSE: SZUMNYIKOVA 13/3, THOMAS 28/12, Szélesy 2, Nagy D. 8, Fábián 4, Cs: Mészáros 2, Vajda 6, Turóczi 2, Edző: Sapszon József.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - CONIFEC-PETŐFI NYOMDA KKC 59:52 (26:24)


Úgy nézett ki, hogy a Postás lányok jól megfigyelték az előző napi GYSEV mérkőzést, és utánozni akarták. Sokáig a vendégek vezettek, pedig a sérüléssel bajlódó Ambrus is pályán volt, és az ő pontjaival tartotta magát a soproni társaság. A 9. percben 11:11 volt az eredmény. A 14. percben 21:18-ra a hírös városból érkezettek vezettek. Aztán a 18. percben 26:21-re már a hazaiaknál volt az előny, amit a félidőig 2 pontra csökkentettek a vendégek.

A második félidőben a kecskemétiek ráijesztettek Szenesékre; a 25. percre néhány pontos előnyre tettek szert. Ekkor Szenes és Bíró pontosabban célzott, így a 29. percben már 40:33-ra vezettek a soproniak. Veres is pályára lépett, és egy fault utáni szerencsés kosárral, valamint a bedobott büntetővel ő is feliratkozott a dobólistára. A vezetés a 36. percre megint lecsökkent 46:43-ra, de ezután, a nem túl erős vendégek asszisztálása mellett, sikerült a különbséget 7 pontra növelni. Ez a találkozó is méltatlan volt az alapszakasz harmadikjától a play offban elvárható teljesítményhez.

Ezzel 1:0 a Soproni Postás javára a három győzelemig tartó play off első körében az eredmény. Postás: Delmis 2, SZENES 11/6, Fodor 9/3, Ambrus 16, Bakai 4, Cs: BÍRÓ 12, Ördög -, Szemerédi -, Veres 5, Englert -. Edző: Meszlényi Róbert.

Kecskemét: PARADIZ 11/9, KOVÁCS A. 13, Herbster 7, Dzsuver 4, Vojnics 6, Cs: Horváth A. 8, Eperjessy 3/3, Vida -. Edző: Novák Gábor.

Tvordy György



2000. március 20., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület