CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Könyvismertető, filmvetítés


A Dalmay Alapítvány és a Soproni Horváth József Művészeti Alapítvány közös zenei és képzőművészeti estet rendez 1998. április 17-én 19.30-kor Sopronban, a Fő téri Kossow-házban. A rendezvény során dr. László Gyula márciusban megjelent Soproni Horváth József művészete című kötetéről tart ismertetőt Kloss Andor újságíró. Az előadást a Sulyok Gabriella grafikusművész által archív filmanyagokból összeállított, Horváth Józsefre emlékező film zárja. Közreműködik: Wágner Csaba (klarinét) és Süle Nóra (zongora). A rendezvény díszvendége: László Gyula professzor.

Határőr-konferencia


A Magyar Hadtudományi Társaság határőrszakosztálya "A határőrség képzési rendszerében megvalósuló szakmai elmélet és gyakorlat kölcsönhatása az EU-integrációs törekvések jegyében" címmel tudományos konferenciát rendez 1998. április 17-18-án a soproni II. Rákóczi Ferenc Határrendészeti Szakközépiskola oktatási tantermében (Sopron, Táncsics M. u. 8-10.). A kétnapos tudományos konferencia fővédnöke: Kiss Kálmán határőr vezérőrnagy, a határőrség rendészeti igazgatója, az országos parancsnok első helyettese, védnöke pedig dr. Szabó Kocsis János határőr ezredes, a II. Rákóczi Ferenc Határrendészképző Szakközépiskola igazgatója, és dr. Kovács István határőr ezredes, a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tanszékvezető tanára, a hadtudomány kandidátusa lesz.

Ipartestületi küldöttgyűlés


A Sopron és Vidéke Ipartestület elnöksége 1998. április 17-én, 17 órakor a soproni polgármesteri hivatal tanácstermében tartja küldött-taggyűlését. Az ülés napirendjén szerepel a Sopron és Vidéke Ipartestület 1997. évi tevékenységéről készült beszámoló, tavalyi költségvetésük értékelése, az idei tervezet megvitatása, illetve elfogadása, a felügyelőbizottság beszámolója, az 1998. évi munkaterv és cselekvési program megvitatása, elfogadása. A taggyűlésen kerül sor a Sopron és Vidéke Ipartestület az "Iparoso kért" Alapítvány megalapítására, itt mutatják be a garancia- és minőségi védjegyeket és adják át a kitüntetéseket is.

APEH-tájékoztató


Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettese, dr. Vámosi-Nagy Szabolcs látogatást tesz pénteken délelőtt 11 órakor az APEH megyei igazgatósága soproni, Új utca 11. szám alatti kirendeltségén.
A munkalátogatás célja, hogy felmérjék: milyen előnyökkel jár az adóhivatal közelmúltban indított kirendeltségi programja, megbeszéljék a további fejlesztések lehetőségét, egyeztessék az elképzeléseket. Az elnökhelyettes e témában, valamint a megye és Sopron lakosságát érdeklő adózási kérdésekben sajtóbeszélgetést tart a kirendeltségen.



1998. május 18., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület