CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Gyermekjog, családjog

A TIT Sopron és az Erkel Ferenc Általános Iskola Családvédő Szabadegyetemének következő előadása ma 17 órakor kezdődik az Erkel Ferenc Általános Iskolában. Dr. Tarr György egyetemi tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) a mai magyar gyermek- és családjogról beszél.

***


Csatlakozás az alapítványhoz

Rendkívüli közgyűlést tartott a napokban Sopron képviselő testülete. Az ülésnek egyetlen napirendje volt, a Páneurópai Piknik Alapítványhoz való csatlakozási szándék kifejezése.
A közgyűlés úgy határozott, hogy az alapítvány céljaival egyetért és százezer forint vagyoni hozzájárulással az alapítványhoz alapító tagként kíván csatlakozni.

***


Az Erdélyi Kör ülése

A
Soproni Erdélyi Kör következő köri ülése ma 17 órakor a Várkerület 19. szám alatti teremben elsz, melyen két témáról hallhatnak a résztvevők előadást: Fábián Lajos tagtárs életútjáról, Csáti Gyöngyvirág az egészséges életmódról tart előadást.

***


Képességvizsga

Oxfordi képességvizsga (OCA), illetve intelligenciateszt (IQ) ingyenes kitöltésére és értékelésére nyílik lehetőség a soproni dianetika-központban (Széchenyi-tér 14-15., II. emelet 11.) ma délután 16-20 óráig.

***


Bizottsági ülés

A soproni önkormányzat gazdaságpolitikai bizottsága ma 16 órakor ülésezik. A tervezett napirendi pontok között szerepel kérelem áruház létesítésére, vételi szándék egy műemlék ingatlanra, valamint egy görbehalmi gazdasági épületre, állásfoglalás üzlethelyiségek hasznosításának módjára és felhívás kiírása egy licittárgyalásra.

***


Kiállítás

A kapuvári Rábaközi Művelődési Központban szerdán 15 órakor nyílik Szűcs Szabó Sándor, a Soproni Képzőművészeti Kör alelnökének a kiállítása. A tárlatot dr. Fülöp József, Sopron alpolgármestere nyitja meg.

***


A szalagavatótól a valétálásig

Az Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) csütörtökön 11 órakor nyitják meg A szalagavatótól a valétálásig című hagyományőrző időszaki kiállítást. A tárlatot dr. Koloszár József, a Soproni Egyetem rektora nyitja meg az érdeklődők előtt. Közreműködik az egyetem ez alkalomra szervezett kamarakórusa. A kiállítás május 24-ig tekinthető meg, szerda kivételével áprilisban naponta 10-től 13 óráig, májusban 13-tól 17 óráig.



1998. május 18., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület