CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Karrieriskola felsőfokon


A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány soproni irodája, és a kereskedelmi és iparkamara közös rendezésében dr. Telkes József pszichiáter, a Magyar Franchaise Intézet igazgatója a budapesti Karrieriskola munkájáról és módszereiről tartott előadást Sopronban. Az első magyarországi "fejvadász" évtizedes tapasztalatai alapján egyaránt szólt az álláskeresőkhöz és a munkaadókhoz.
- Karrier az, amikor valaki elégedett azzal, amit a munkájában, szakmájában, önmegvalósítási programjában elért. Iskolánkban minden olyan információt a hallgatók rendelkezésére bocsátunk, amellyel bárki sikert kovácsolhat önmaga számára. Egyetlen dolgot nem tudunk biztosítani: konkrét állást. Ám minden olyan ismeretet megadunk, amellyel bárki jó időben, ideális munkahelyhez juthat, sikeres lehet az életben. Tesztekkel támasztjuk alá, vajon érdemes-e szakmát változtatnia valakinek, illetve vállalkozásba kezdenie. Megtanítjuk, hogyan jelentkezzen egy állást kereső leendő munkaadójánál, miként alkudja ki majdani fizetését, s kioktatjuk hallgatóinkat arra, hogy a munkaszerződésben mire figyeljenek. Iskolánkban számtalan olyan gyakorlati tanáccsal segítünk a hallgatóknak, amelyek álláskeresésnél elengedhetetlenek. Mindenkinek tudunk segíteni, akinek vannak céljai, vágyai és tervei. Egyik kiemelt tantárgyunk az idővel való helyes gazdálkodás. A sikerek hetven százalékában általános emberi, kommunikációs tényezők, a személyiség érettsége, ügyessége számít leginkább - hangsúlyozta az előadó, s mondandója igazát gyakorlati példák sorával támasztotta alá.

Dr. Telkes József előadásában arról is beszélt, kinek fontos a karrieriskola. Azt tanácsolta, mindenki figyelje belső intuícióit, s ha az azt súgja, hogy valami nincs rendben körülötte, a karrieriskolában a helye. Az érvényesülés titkáról az előadó csak annyit mondott: a sikerre vágyóknak egészséges és határozott jövőképre, világos elképzelésre van szükségük, s tudniuk kell, hova szeretnének eljutni. A sikert látni kell, miközben illik megtanulni álmodni, s az oda vezető célokat kitűzni. Be kell vetni egy sor apró trükköt, önfejlesztési eszközt, konkrét ismereteket (munkaerő-piaci helyzet, vállalkozási alapismeretek), amelyek ahhoz szükségesek, hogy minél gyorsabban tudjunk haladni a cél: a siker, a karrier felé.
T.M.
Fotó: Németh Péter



1998. jĂşnius 17., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület