CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Újabb Ászok öröm, SMAFC bánat

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORTOS MÉRKŐZÉSEK

SOPRONI ÁSZOK KC- DEBRECENI VADKAKASOK 81:59 (18:19, 25:17, 18:10, 20:13)

Hazai szempontból nem indult optimizmussal a találkozó, mivel a héten egy edzésen a szlovák center, Durcek részleges izomrost-szakadást szenvedett. Bosznics, a bosnyák irányító pedig ezen a mérkőzésen mutatkozott be. Az első negyed még kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A második negyedben aztán az Ászok fölénybe került, éppen Bosznics jóvoltából, aki szorgalmasan szerezte pontjait, és kézben tartotta csapatát. A félidőben már 7 ponttal vezetett az Ászok, és ezt a továbbiakban csak növelte. A második félidő 4. percében aztán olyan eset történt, ami ritkán fordul elő: a vendég Murray zsákolt - a plexi palánk szétrepedt. A Sportcentrum dolgozói a helyzet magaslatán álltak, de így is 70 percbe került a kényszerű palánkcsere. Ezen kis intemezzo után a hazaiak döntő fölénybe kerültek; tetszés szerint érték el pontjaikat. A félidei eredményhez még 15 pontot tettek hozzá, így összességében 22 ponttal győzték le a keleti országrészből érkezett ellenfelüket. Ezzel második győzelmét szerezte meg az Ászok, s elmozdult a tabella utolsó helyéről.

ÁSZOK: BOSZNICS 28/12, Jakabovic 12/3, MÉRÉSZ 13/6, Sajni 10, STAN 9, Cs: Sallay 2, Bakonyi 7, Edző: Heinrich Róbert.

DEBRECEN: Balogh 2, JURICS 21/15, Halm 6/3, Murray 7, Rucker 13, Cs: Hencsey 5, Csaplár-Nagy a. 2, Mészáros 1, Boldizsár 2. Edző: Nagy Zoltán.

SMAFC-ROTO ELZETT - FALCO KC-SZOMBATHELY 90:107 (25:25, 17:31, 27:21, 21:30)

A sérüléséből felépült Molnár visszatért, ugyanakkor Rasic térdsérüléssel küzd. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már ekkor is lehetett látni, hogy a vendégek két játékosa, Kálmán és Dzunics tarthatatlan lesz a hazai védők számára. Gyorsaságukkal és jó helyzet-kihasználásukkal nagyjából akkor szereztek pontot, amikor akartak. A második negyedben aztán el is húztak a smafcosoktól, főleg a védekezésben mutatkozott jelentős hiányosságok miatt. A fordulás után még egyszer minden tartalékot összeszedve a SMAFC felzárkózott, és kihasználta a FALCO játékosainak kihagyásait. A negyedik negyedre 9 pontos vendégelőnnyel kezdtek a csapatok. Mielőtt a soproniak közelebb kerültek volna a szombathelyiekhez, azok (ismét) Kálmán és Dzunics irányításával növelték előnyüket, és bebiztosították győzelmüket. A sok kosár is azt mutatja, hogy a smafcosok nem tudták tartani a vendégek jobb játkerőt képviselő játékosait. A szépszámú közönség élvezetes, sportszerű mérkőzést láthatott.

SMAFC: Palotai P. -, Pojbics 15/3, Vavra P. 15/3, MOGYORÓSY 18, Molnár 10, Cs: Szlávik J. -, RASIC 16, Kotlik 2, SZLÁVIK B. 14/6, Bausz -. Edző: Sterbenz Tamás.

FALCO: KÁLMÁN 31/9, Jávorszki 6/6, DZUNICS 32/9, IVANOVICS 19/3, TARLE 13, Cs: Henrik 6/6, Szántó -. EdzŐ. Szrecsko Szekulovics



Tvordy György



Tvordy György

2000. december 04., hétfő 11:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület