CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A COMO jobbnak bizonyult a GYSEV-RINGÁNÁL

Fájó vereség az Euroligában

GYSEV-RINGA - POOL COMENSE (olasz) 73:76 (26:19, 14:14, 16:19, 17:24)

Nem volt jó előjel a túlzott felhajtás a mérkőzés előtt. VIP páholy épült, ahol a főszponzorok, támogatók, sikert elvárók ültek. A United együttes zenélt, húzták a lányok nótáit. Talán mindezt az elért siker után szerencsésebb lett volna. Már ha lett volna ilyen.

A találkozó jól indult hazai szempontból, hiszen Eördögh egy triplával indított és a 2. percben már 10:1 volt Baloghék előnye. Ez mintha rossz ómen lenne. Már korábban is volt hasonló kezdés, és a vége szintén vereség lett. Amikor a Como magához tért a kezdeti bizonytalanságból, érezni lehetett, hogy erős csapat. A 6. percben már 14:11-re feljöttek, de a negyed végéig még jól alakultak a soproni dolgok. A második negyedben aztán kezdtek kiegyenlítődni az erőviszonyok. Sajnos, a hazai dobások pontatlanok voltak. A palánk alatt Alessandra volt az úr. Streimikyté szorgalmasan gyűjtötte pontjait. Amíg Eördöghék sorra hibázták el a személyiket, addig a vendégek remekül értékesítették azokat.

Eördögh küzd a comói védelemmel

A harmadik negyedben az olaszok áttértek a zóna védekezésre és ezzel teljesen megfogták a soproni támadásokat. Hihetetlen tanácstalanság vett erőt a csapaton és sajnos az időkérés is későn érkezett. Feltűnő volt Balogh sorozatos hibázása, amit nem szoktunk meg korábban tőle. Ezzel együtt a védekezésben is rövidzárlat következett be, aminek nem is lehetett más a következménye, mint hogy a vendégek átvették a vezetést. Kovácová kipontozódásával kimondott hátrányba kerültek a magyarok a palánkok alatt, főleg azután, hogy négy alacsony játékos került a pályára Vilipic mellé. Az utolsó negyed elején még volt négy pontos előnye a soproniaknak, de ez hamar elfogyott. Zirkováék is áttértek a 3-2-es alakuló zónára, ez azonban már nem tudta visszavenni a vendégek pontos játéka eredményezte előnyt. Az egész találkozón 14 kihagyott büntető és a 33:16-os lepattanó arány a vendégek javára biztosította a győzelmet, és ezzel azt, hogy a csoport élén végeztek.

A második hely is biztosítja az Euroligában a további játék lehetőségét a görög Sporting Athen és az olasz Prioló ellenében. Reménykedjünk, hogy a jelenlegi gyengébb forma ismét javulni fog, és sikerül a final four-ba kerülés.

GYSEV: ZIRKOVA 16/3, Balogh 16, Eördögh 15/6, Kovácová 7, VILIPIC 16, Cs: Dénes -, Seres -, Donkó 3/3. Edző: Saeed Armaghani.

COMO: Bogojevics 4, Macchi 6, Masciadri 8/6, STREIMIKYTÉ 27, ALESSANDRA 21, Cs: Galimberti -, Paparazzo -, BALLABIO 10/6.Edző: Fabio Fossati.



Tvordy György

2000. december 22., péntek 11:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület