CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Új edzők a GYSEV-RINGÁ-nál és az Ászok KC-nél

EDZŐCSERÉK A KOSÁRLABDÁBAN

EDZŐCSERE 1. : SAEED ARMAGHANI - STERBENZ LÁSZLÓ

Hát, ez aztán a meglepetés! A 3 évvel ezelőtt Sopronba került Armaghani-Balogh házaspár felrázta a női kosárlabdát kicsike városunkban. Közösen Magyar bajnoki aranyat és Ronchetti kupa sikert értek el. Aztán az elmúlt esztendőben a pécsiek megelőzték a GYSEV-RINGÁ-t a hazai bajnokságban és Magyar Kupában. Az Euroligában mindkét együttes a legjobb nyolcig jutott. Balogh Judit pedig közben egy kisfiúnak adott életet. Megkezdődött az új szezon, és elméletileg nagyon megerősödött a soproni sztár csapat: Balogh Judit visszatért, Zirková és Kovácová személyében két Euroliga-győztes is Sopronba költözött, valamint a megszűnt Fradiból Seres érkezett a többi régi menő közé. A vezetés ismét hazai bajnoki címet és legalább négy közé kerülést várt az Euroligában. Aztán jöttek a botladozások: Pécsett hatalmas zakó, és a remekül indult európai versengésben is két vereség - egy Vilniusban, egy itthon a COMO ellen. Pedig ezen a meccsen Dr. Berényi János is jelen volt több nagytekintélyű támogatóval együtt. Érezni lehetett, hogy valaminek történnie kell. A hivatalos verzió szerint Saeed Armaghani leköszönt az edzői posztról, mert nem találta a csapattal a motiváló hangot. Meg nem erősített hírek szerint pedig Berényi úr vesztette el türelmét és hitét. Az őáltala vezetett társaság csak élen járhat, váratlan vereségek nem férnek bele az image-ba. Az eddig az utánpótlást vezető Sterbenz László kapott a szezon végéig megbízást a csapat irányítására. Nem lesz könnyű dolga.

Vajon mi a titok nyitja?
Na, de mi lesz Balogh Judittal? A hírek szerint az edző-férj "lemondása" óta nem látogatja az edzéseket. Megsértődött? Kiborult? De ha igaz, hogy a férje mondott le, akkor miért tüntet távollétével? Az utóbbi időben meglehetősen szerény teljesítményeket produkált, lehet, hogy elfáradt és most regenerálódik? Bízunk benne, hogy ez a helyzet, mert egy jó Balogh Juditra még mindig szüksége van sok csapatnak. Az is valószínű, hogy egy új edző keze alatt még jobb teljesítményekre lesz képes. Bízzunk benne.

EDZŐCSERE 2. : HEINRICH RÓBERT - ?

Az Ászok KC-t is elérte az edzőválság. De nem a szokásos módon. Az lett volna várható, hogy a sorozatos Ászok vereségek miatt megköszönik Heinrich tevékenységét (vagy Ő leköszön - GYSEV-RINGA módra). De nem, Heinrich köszönte meg az Ászok nyújtotta lehetőséget és elfogadta a Szolnok felkérését. Január elejétől a szintén edzőválságban levő szolnokiak kispadjára költözik, no nem ingyen, csupán szakmai indokok alapján kétszeres fizetésért. És ki lesz az Ászok edzője? Még nem tudni, hogy a soproniak igencsak pénz szűkében álló társasága kinek lesz vonzó. Addig is, amíg ez a fontos kérdés eldől, Vetési Imre fogja vezetni az edzéseket. Olyan hangok is vannak, hogy a Szolnokról elküldött Kmézics jön Sopronba. Jó, nem? Egyik edző sem felelt meg csapatánál, de a másiknál igen. Vagy mégsem? Ezt még nem tudhatjuk, de sejtjük. Ez az az eset, amikor jó lenne tévedni.



Tvordy György

2001. január 03., szerda 16:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület