CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Az interneten Maradona nyert

Focinapló  -  2000. december

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából


december 16. Az edzőváltás sem nagyon tűnik hatásosnak az O. Marseille csapatánál. Ezúttal az idén feljutó újonc Guingamp csapatától szenvedett az egykor oly patinás gárda 0:1 arányú vereséget, amellyel jelenleg a 15. helyet foglalja el a francia bajnokságban. Ez kieső hely, vagyis egyre veszélyesebb zónába sodródik a kikötőváros legénysége.

december 17. Manchester United-Liverpool 0:1. Ezzel a MU csapata elveszítette immár két éve tartó legendás hazai veretlenségi sorozatát. Azonban nem meglepő, hogy az Old Traffordban éppen a Liverpool nyert, a vörösök nagyon erős szériát hajtottak végre az utóbbi időszakban.

december 17. Idén is nagy érdeklődés előzte meg a hagyományos Lazio-Róma olasz fővárosi derbyt. A Stadio Olimpicoban telt ház, 80000 ember nézte végig a mérkőzést; már napokkal a meccs előtt elfogytak a jegyek, a jegypénztáraknál több verekedés is kialakult. Végül az AS Roma nyert 1:0-ra, 6 pontra növelve előnyét a táblázatot a Juventus előtt.

december 19. A 2000. év aranylabdása Figo lett, megelőzve vetélytársait, Zidane-t és Sevcsenkót. Ez a második alkalom, hogy portugál játékos hódította el a trófeát. Az első Eusebio volt. Mivel idén Figo mást nem nyert, ezt a pénz diadalának könyvelte el a szaksajtó.
Maradona
december 22. A FIFA megszavaztatta a rajongókat az interneten, így az évszázad labdarúgója Pelé és Maradona lett, megosztva a címet. Érdekesség, hogy a FIFA Pelét favorizálta, a fiatalabb internetes közönség azonban egyértelműen Maradonát hozta ki győztesnek, ezért a FIFA kompromisszumba bocsátkozott a cím odaítélése kapcsán.



2001. január 09., kedd 14:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület