CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A GYSEV-RINGA 27 pontos vereséget mért a görögökre

EUROLIGA NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - SPORTING ATHEN (görög) 86:59 (22:12, 23:11, 17:24, 24:12)

Szépen megtelt a Sportcentrum a találkozó kezdetére. Kíváncsiak voltak a szurkolók a Sterbenz László által irányított csapatra. Nos a papírforma bevált, biztosan győzött a hazai együttes. Kár azért a harmadik negyedért…

Mindjárt az elején sikerült néhányszor leindítani a vendégeket és könnyű kosarakat szerezni. Ettől függetlenül az 5. percben még 10:10 volt az eredmény. Zirkova nagyon jól védekezett, és kereste az alkalmat a labdaszerzésre, amit négy alkalommal be is mutatott. A palánk alatt nem okozott nagy gondot az amerikai Wynne - Vilipic és Kovácová viszonylag könnyen kapcsolta ki a játékból. A negyed második felében sikerült jelentős előnyt kiharcolni, főleg gyors indításokból és szellemes átadásokból. Feltűnő volt Balogh visszafogott játéka, aki a tőle szokatlan kiszolgálásból vette ki a részét a pontszerzés helyett. Az arcára rá volt írva az edzőváltás okozta csalódottság, de tette munkáját, ahogy az egy jó profihoz illik.

A lendületes Eördögh

A második negyedben folytatódott a hazai fölény. Ekkor már pályára lépett Seres és Donkó is. Donkó a tőle megszokott passzív mezőnymunkát végezte - megbízhatóan, míg Seres a pontszerzésből is kivette részét. A különbség meg egyre nőtt, a félidőre 22 pontosra duzzadt.

A harmadik negyedben kellemetlen epizód került a mérkőzés menetébe, egymás után szórták a vendégek a triplákat. 11 pontra meg is közelítették Eördöghéket. Nagyon jókor érkezett Zirková triplája. Ebben a negyedben a vendégek 7 ponttal közelebb kerültek Baloghékhoz, azonban a biztos vezetést nem veszélyeztették.

Az utolsó felvonásban aztán Balogh megrázta magát: pillanatok alatt dobott egy triplát és két duplát, amivel megint 20 pont lett az előny. Az összeállt védekezésnek köszönhetően sok lepattanót szereztek Kovácováék, és bár Vilipic bosszantó hibákat követett el a palánk alatt, az előny egyre nőtt. Arra is volt lehetősége az edzőnek, hogy az utolsó percre a fiatalokat is becserélje, sőt, Horváth egy szép kosarat is dobott. Jöhet a hasonló folytatás.

GYSEV: ZIRKOVÁ 16/6, BALOGH 15/3, Eördögh 10, KOVÁCOVÁ 10, Vilipic 20, Cs: Seres 8, Donkó 5/3, Dali -, Horváth 2, Dénes -. Edző: Sterbenz László.

ATHEN: Deli -, TASZULI 13/9, Vaszileiu 10/6, Kubik 8/3, Wynne 6, Cs: KAVVADIA 20/3, Mitropulu 2, Muzaki -. Edző: Thanosz Szoftszisz.



Tvordy György

2001. január 11., csütörtök 11:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület