CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

A nők világszerte több gyengéd ölelésre, csókra vágynak

Csókoljatok többet!
Az internet csókszakértőinek üzenete

A legtekintélyesebb amerikai napilap-konszern, a USA Today a minap terjedelmes cikkben foglalkozott egyrészt Michael Christian, a bostoni egyetem volt angolprofesszorának „A csókolás művészete" c. nagy feltűnést keltett könyvével, másrészt az interneten elérhető mintegy 100.000 csókolózó véleményével e témakört illetően, mely kétségtelenül a legjelentősebb és egyben leggyakoribb demonstrációja az emberiség érzelmi vonzalmának a különböző, sőt gyakran azonos nemű emberi lények között.
A terjedelmes analízis legfontosabb felismerése az, hogy bár mindkét nem fontosnak tartja a csókot, ez a férfiaknál más jelentésű, mint a nőknél, és - ami még ennél is fontosabb - a nők sokkal inkább hiányolják a csókot, mint a férfiak, ugyanis azok a csókot legtöbbnyire szerelmi előjátéknak tartják, amely felgyújtja a vágyakat a szexuális beteljesülés felé, míg a nők érzelmi világában a csók fontosabb, mint maga a szexualitás, sőt igen gyakran helyettesíti azt.
A megkérdezettek a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartoztak, és megállapították, hogy az idősebb nőknél a csók iránti igény fokozódik. Egyikük - az 59 éves Carol Walton, Skaneateles, New York állambeli, így beszélt:
- Ahogy öregszel, egyre nagyobb szükséged van a csók és ölelés nyújtotta szerelmi biztonságra, és nem elégszel meg a szexuális részletekkel.
Sajnos, az adatok arra is mutatnak, hogy a házasságban a csók mint a közös érzelmek szinte esküszerű megpecsételője fokozatosan eltűnik, és a felek azonnal a lényegnek hitt aktusra térnek. Mindketten érzik, hogy valami hiányzik, de leggyakrabban és leginkább maga a feleség érzi így!
Hogy a nő számára a csók nem egyszerű étvágygerjesztés, vagy előjáték, azt az országosan végrehajtott és interjúkra alapozott statisztika bizonyítja, amit Laurence Roy Stains és Stefan Bechtel gyűjtött „Amit a nő óhajt" c. bestseller könyvében, 2101 személyt megkérdezve. Ezek egybehangzóan arra utalnak, hogy a csók maga pótolhatatlan és mellőzhetetlen érzelmi és szexuális élmény, ami a megkérdezettek szerint fontosabb, mint maga a nemi aktus.
Stains maga igen bölcs tanáccsal szolgál.
- A férfinak mindig legyen ideje, hogy ölelje és megcsókolja asszonyát, akkor is, ha nincsenek a hálószobában, gyengéden utalva ezzel arra, hogy respektálja, csodálja őt önmagáért, és nem élvezeti cikknek tekinti!
És a kísérletekben résztvevők hozzáfűzik:
- Aligha lenne többé felbomlott házasság...

- pagony -



2001. január 16., kedd 03:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület