CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Diákélet - ezúttal Olaszországból

Torta Italiana

Kedd este, huszonkét óra harmincnégy, a kollégium konyhája. Négy Markó és három Dzsovanni ténykedik eszeveszett tempóban.
Az eredmény máris látható: az asztalon centiméteres tojásmaradványok, egy tálban gyönyörű színű tojássárgája-fehérje kompozíció (a velencei mestereket imitálva), amit kétségbeesetten próbálnak így utólag szétválasztani - kár lenne a remekműért…

Huszonkét óra harminckilenc, három Dzsovanni és négy Márkó még mindig ugyanott tart.
Mamma mia, egy italianának lesz szülinapja, ezért a nagy igyekezet.
Szerény javaslatomra, hogy próbálják a fehérjéből kiszedni a sárgáját, mármint a tojásnak, két ép, egészséges példány a válasz, amelyeken rögtön demonstrálhatom is a műveletet.

Huszonkét óra negyvenkettő: négy M. és három Dzs. felosztja a munkát. A Márkók a sárgáját próbálnák az összes rendelkezésre álló két kanál cukorral kikeverni.
Mondom nekik, nem lesz elég, az egyik máris szalad a szomszéd épületbe kölcsönkérni. Huszonhárom óra tízkor kerül vissza, igencsak nyúzott állapotban, de tíz deka cukorral… Dzsovannik a fehérjét próbálják felverni - csaknem negyedóra után az éppen felbukkanó, kicsit bizonytalan járású finlandesét kérdezik meg, hogy némi tej használna-e az ügynek.
Finlandese már mindenre mosolyog, és igent mond, ennek következtében Dzsovannik fél liter tejet loccsantanak a tojásfehérje tetejébe és további fél órára elfoglalják magukat - majd csak belátják, hogy reménytelen…

Huszonhárom óra harminc, fél órával a születésnap előtt. Az eléggé folyékony állagú tésztával Marcok és Tsaik, alias Dzsovannik nem tudnak mit kezdeni.
Javaslom, tegyenek hozzá lisztet. A felettéb furcsa ötletet el is fogadják, majd megihletődnek, és hozzáöntenek egy fél doboz kakaót és néhány - számolatlan - csomag sütőport is. Miután a sütőbe rakják, menekülök.

Huszonnégy óra kettő. Boldog szülinapot, tantiauguri stb. után mint jobbfajta malacok által, étetik a torta. Jó nagyra sikerült, a befektetett anyagmennyiséghez képest… na és az akció szervezettsége is sokkal hozzájárult a nagyszerű eredményhez.

-saskia-
 



2001. január 28., vasárnap 01:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület