Nemzetközi
siker
A Soproni Szakács Klub 1993-ban alakult, a Soproni Gasztronómiai
Társaságból
kiválva a szakmai fejlődést tűzte ki legfontosabb célul.
A Soproni Szakács Klub életének eddig legjelentősebb eseménye az
1998. novemre 7-11. között Luxembourg-ban megrendezésre került egyik
legrangosabb
szakmai seregszemle, a gasztronómiai világbajnokság - Culinary World
Cup
1998. -volt, amely az EXPOGAST '98, azaz a 8. Nemzetközi Gasztronómiai
és Cukrászati Kiállítás keretein belül zajlott.
A Soproni Szakács Klub első világbajnoki szereplése alkalmával
kiemelkedő
sikereket ért el: a hidegkonyhai versenyben elismerő oklevelet, két
bronz-
és két ezüstérmet nyertek. A nemzetközi szakmai elismerést mutatja az
is,
hogy már az EXPOGAST '98 alatt a Soproni Szakács Klub tagjai számos
meghívást
és felkérést kaptak rangos nemzetközi versenyekre.
A győztes csapat tagjai balról jobbra: Hegedűs István , Gálos
István
(soros elnök) , Major Zsolt , Vásárhelyi Csabáné , Horváth Csaba ,
Krauszpek
Ferenc
Az elmúlt időszak hazai és nemzetközi szakmai versenyeken
történő
sikeres szereplés ösztönzőleg hatott a Soproni Szakács Klub valamennyi
tagjára, ezért jövőbeli terveik között első helyen szerepel minnél
több
nemzetközi versenyen való részvétel, hogy tudásukat folyamatosan
összevessék
más által képviselt irányelvekkel.
Versenynaptár
1999 -gasztronómiai Világkupa, Karlsruhe/Németország
-The American Culinary Classic, Chicago/IL USA
-gasztronómiai Európa Bajnokság, Basel/Svájc
2000. -gasztronomiai Olimpia , Berlin/Németország
Dr. Drávai István
|