CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 15., hĂ©tfĹ‘, Anasztázia, Tas napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Új sebességmérő készülék az alapítványtól

Reszkessetek, gyorshajtók!
Új sebességmérő készülék az alapítványtól

A soproni és a települési önkor-mányzatok, vállalkozók és magánszemélyek támogatták a közbiztonság javításáért létrehozott alapítványt, amelynek jóvoltából a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai átvehették azt a közel ötmillió forintos lézeres sebesség és távolságmérő rendszert, amely a gyorshajtókat és a közlekedés rémeit hivatott megfékezni.
Tellesz Endre rendőrkapitány a pillanatnyilag legkorszerűbbnek tartott berendezés bemutatásakor elmondta, az okos, gyors, pontos és megbízható, ki nem játszható  műszer a közlekedési szakemberek reményei szerint rövid időn belül megleckéztetheti a notórius gyorshajtókat. A berendezés a haladás közben elkövetett szabálysértések dokumentálására is alkalmas. Török Tibor, a közlekedésrendészeti osztály vezetője mutatta be az infravörös lézersugárral működő traffipaxot. A videorendszerű műszer a helyszínen képes visszajátszani, egyszersmind hitelt érdemlően bizonyítani a gyorshajtást, a szabálytalankodást, a tilosban való parkolást. A traffipax személyautóból is működtethető.
Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a közbiztonságért létrehozott alapítvány elnöke – a berendezést az alapítvány nem működtetheti – örömmel adta át használatra a megyei főkapitányságnak, amelynek vezetője továbbadta az értékes technikát a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak. Dr. Szabadfi Árpád rendőr ezredes, megyei főkapitány gratulált a soproniak összefogásához és ahhoz az igyekezethez, mellyel a biztonságos közlekedés felé haladtak. Szavát adta, hogy a lézeres sebesség és távolságmérő rendszert még ideiglenesen sem veszik el a soproniaktól.

S. T. M.2001. február 09., péntek 14:04


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület