CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A hosszabbításos győzelem mellett két vereség a hétvége mérlege

Hosszabbításos győzelem Kecskeméten

KECSKEMÉTI KC - GYSEV-RINGA 88:97 (22:19, 21:23, 21:14, 19:27, 5:14)

Nem a legjobb előjelekkel utazott el Kecskemétre a GYSEV, hiszen csak a csütörtöki edzésen tudott mindenki részt venni, akkor sem panaszmentesen. Balogh Judit Achilles-ín fájdalmak miatt az első félidőben nem is játszott, de akkor szükségessé vált csatasorba állítása. A hazaiak érezték, hogy van keresnivalójuk, és nagy önbizalommal vetették magukat a játékba. Az első félidőben a centereik gyűjtötték a pontokat, olyannyira, hogy volt már 8 pontos előnyük is. A félidőre sikerült egy pontra felzárkóznia a bajnokesélyesnek. A harmadik negyedben a hazaiak ráijesztettek Baloghékra, vezetést szereztek, sőt a negyed végét jelző dudaszó pillanatában Szőke a félpályáról szerzett hárompontos kosarat. Az utolsó negyedben aztán a GYSEV mindent beleadott az eredmény megfordításába. Ekkor már a centerek, valamint Balogh és Zirková eredményességével sikerült szorossá tenni a találkozót. A rendes játékidő vége előtt 10 mp-el Zirková dobhatott két büntetőt egy pontos hazai vezetésnél. Ő csak az egyiket dobta be, a második lecsorgott a gyűrűről, és a lepattanót sikerült megszerezni, de pontot elérni már nem. Következett a hosszabbítás, amiben a jobb játékerőt képviselő soproniak gyors indításokból bebiztosították izzadságszagú győzelmüket.

KECSKEMÉT: MADARAS 10/3, Fürész 11/3, SZŐKE 20/3, FARKAS O. 17, BÍRÓ 22, Cs: Pásztói 8, Szentkirályi -, Serbán -. Edző: Novák Gábor.

GYSEV-RINGA: Donkó 3/3, ZIRKOVÁ 29/9, Eördögh 7, Kovácová 16, Vilipic 15, Cs: BALOGH 12/3, SERES 15, Edző: Sterbenz László.

Vereség Diósgyőrött

DIÓSGYŐR - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 82:78 (26:18, 18:26, 18:18, 20:16,)

Sok hibát vétett mindkét csapat az első negyedben, sajnos ebben a soproniak jártak élen. A pontatlan támadások sok bosszúságot okoztak, a hazaiak vezetést szereztek. A folytatásban Hirachováék jobban céloztak, s a védekezésük is összeállt, így sikerült a félidőre kiegyenlíteni a hátrányt. A harmadik negyedben mindkét csapat megközelítően egyformán szerepelt, nem tudtak elhúzni egymástól, így a döntés a negyedik negyedre esett. Továbbra sem folyt magas színvonalú kosárlabdázás, de Brosovszkyékon a hazai pálya előnye segített. Amíg a Postás sorban hibázta el legjobb helyzeteit, addig a diósgyőriek értékesítették a megítélt személyiket, és ezzel, ha csak négy ponttal is, de győztesen kerültek ki a játékból. Ettől a vereségtől függetlenül a Postás kerül az alapszakasz harmadik helyére, míg a Diósgyőr a negyedik helyre.

DIÓSGYŐR: TÖRÖK 22/3, BALOGH 17/6, BROSOVSZKY 23/3, Bojnics 2, Milovics 9, Cs: Flimák 9/3, Sitkei -. Edző: Milan Vukicsevics.

POSTÁS: Bajkusa 15/3, Mészáros 5/3, CSÁKÁNY 13, Ambrus 11, HIRACHOVÁ 22, Cs: Fodor 6/3, Englert -, Radnóty 6. Edző: Magyar András.

Jobb volt a Kaposvár

SOPRONI ÁSZOK KC - KAPOSVÁRI-KLIMA VILL 63:85 (12:20, 17:27, 18:14, 16:24)

A tapogatózó kezdés után a vendégek ébredtek előbb, és néhány pontos vezetést szereztek. Sajnos, később sem volt az Ászoknál vezéregyéniség, aki formát adott volna a játéknak. Bosznics ismét öncélúan játszott, azt is számos durva hibával fűszerezte. Durcek jó tripla kísérleteivel tűnt ki, de ez kevés volt ahhoz, hogy felzárkózzanak a listavezetőhöz. Halimics igen jó százalékkal dobta hárompontos kosarait. A palánk alól Filipovic növelte a vendég-kosarak számát. Az amerikai Nunnery sokat volt a pályán, de sok hibát vétett, így keveset segített csapatán. Néhány látványos zsákolással hívta fel magára a figyelmet, amit nem tehetett volna, ha Bosznicsék nem vétettek volna elemi labdavezetési hibákat. A csereként beállt Sajni is leginkább csak hibázott, így az edző nem tudott nyerő embert találni. A negyedik negyedben volt egy jó sorozata az Ászoknak, de 10 pontnál nem sikerült közelebb férkőzni Ivkovicsékhoz, akik a végére még növelni is tudták győzelmük arányát.

ÁSZOK: Bosznics 11, Bakonyi -, Mérész 10, DURCSEK 19/15, Stan 4, Cs: Jakabovics 11/6, Sajni 6, Körtélyesi -, Lakatos 2. Edző: Kmézics Zorán.

KAPOSVÁR: Simon 5, HALIMICS 31/18, Nunnery 12, FILIPOVICS 17, IVKOVICS 17, Cs: Varga 3/3, Edző: Földi Sándor.



Tvordy György

2001. február 26., hétfő 14:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület