CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Helyi rangadó, de kiesési!

Helyi rangadó

SMAFC-ROTO ELZETT - SOPRONI ÁSZOK KC 84:96 (16:27, 18:19, 25:22, 25:28)

A helyi rangadó kiesési helyi rangadóvá degradálódott. Van két NBI A csoportos férfi kosárlabda csapata a városnak, de ezzel most nem lehet büszkélkedni. Az eddigi 19 mérkőzésből mindketten mindössze 4 győzelmet értek el, és ezzel a tabella utolsó előtti és azelőtti helyeit foglalják el. Ebből következik, hogy egyetlen céljuk csak a kiesés elkerülése lehet, de az sem lesz egyszerű feladat. Ebből a szempontból az Ászok valamivel kedvezőbb helyzetben van, várhatóan több győzelemmel kezdheti a bennmaradásért vívandó élet-halál harcot. A SMAFC viszonylag jól kezdte az évadot, olyan jó nevű csapatokat győzött le, mint a Szolnok vagy az Albacomp, de a hajrára kipukkadt. Az Ászok a kényszerű edzőcserét is beszámítva végig kereste a győzelem receptjét, de az nem akart elérkezni. Jelen SMAFC elleni találkozó előtt csak három győzelemmel szerénykedett, ami meglehetősen karcsú eredmény.

A mérkőzés első perceiben ízlelgették egymást a csapatok, sok volt a hiba, de nem tudta egyik társaság sem kihasználni azt. A negyed közepétől aztán az Ászok szerzett előnyt, és a SMAFC nem tudott lépést tartani. Érezték Palotai P. és Mogyorósy hiányát, a lelkesedés nem pótolta a szakmai hátrányt. Az Ászokban Jakabovic és Bosznics bizonyult vezéregyéniségnek, főképpen az ő pontjaikkal nyerték a második negyedet is. A legérdekesebb játékrésznek a harmadik bizonyult, amikor Molnár és Mogyorósy is a pályán volt, és valamit sikerült a hátrányból lefaragni. Érdekes volt, hogy a SMAFC nem tudta kihasználni azt a helyzetet, hogy hosszú időn keresztül 4 faulttal játszott Stan, Durcek, valamint Bosznics. Ez azt jelenti, hogy nem tudták bejátszani a labdát a centereknek, és nem tudták személyi hibára kényszeríteni védőiket. A végjáték személyi dobó párharcából is az Ászok került ki győztesen, így megérdemelten vitte el a Krasznai csarnokból is a két bajnoki pontot.

SMAFC: Bausz -, POJBICS 20, Szlávik J. 10, Vavra 11/3, RASIC 22, Cs: Mogyorósy 7, Kotlik -, Molnár 4, SZLÁVIK B. 10/6, Edző: Sterbenz Tamás.

ÁSZOK: BOSZNICS 26/3, JAKABOVIC 26/15, Mérész 10/6, Sajni 2, STAN 20, Cs: Lakatos 2, DURCEK 10, Bakonyi -, Edző: Kmézics Zorán.



Tvordy György

2001. március 05., hétfő 13:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület