CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Az Euroligában a legjobb nyolc között

BRILLÍROZÓ GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - BTV GOLD-ZACK WUPPERTAL 81:58 (18:13, 17:11, 21:10, 25:24)

A lelátókon helyet foglaló 1800 ember izgatottan várta, vajon mire lesz képes a város kedvenc csapata ezen a fontos találkozón. Sajnos Eördögh sérülése még nem jött rendbe, így egy ponterős játékos hiányzott a keretből. A kezdő ötös meglepetéssel szolgált, ugyanis három magas játékossal (Vilipic, Kovácová, Seres) és két alacsonnyal (Balogh, Zirková) kezdett a GYSEV-RINGA. Ez a szokatlan felállás nem okozott gondot, mindenki megtalálta helyét, amit a 7. perc 14:4-es vezetése is megerősít. Hamarosan kitűnt, hogy a GYSEV nagyon szoros védekezéssel követi ellenfelét és Balogh valamint Seres pazar formában játszik. A többiek is kitettek magukért, kiszolgálták társaikat és amikor lehetőségük adódott, pontot is dobtak. Az első negyed végére megnyugtató, 5 pontos előny jelezte Baloghék jó startját.

A második negyed wuppertali rohamokkal kezdődött és a 13. percben 18:18-ra alakult az eredmény. Sajnos Vilipic nem tudta hozni pontjait és a pályára került Donkó passzivitása sem segítette a kosárszerzést. A vendégek nagyon keményen, néha durván védekeztek, így nehéz volt kosarat elérni. Megint Balogh Judit segítette át társait a nehéz időszakon és ezzel lendületet kapott a soproni egylet. Gyors és szellemes támadásokat vezettek, aminek az lett az eredménye, hogy a különbség megint nőtt a két küzdőfél között. A 18. percben már 33:22 volt az eredmény és a félidőre 35:24 alakult ki.

A harmadik negyed igazi soproni ünnepet hozott. Balogh triplával adta meg az alaphangulatot és ekkor Sereséknek szinte minden sikerült. A németek nem tudták felvenni a sebességet és sok könnyű kosarat kaptak. Kovácová és Zirková is besegített a pontszerzésbe és ekkor nagyon jól együtt volt a csapat. A vendégek elfáradtak, amit a sok eladott labda és elhibázott könnyűnek ígérkező dobás mutatott.

A befejező játék szakaszra már ráillett az "öröm-kosárlabda" jelző. Seres pazar csellel küldte el védőjét és sima ziccert dobott, míg a csereként beálló Dénes két szép tempóval tette le névjegyét. A negyed közepe táján Balogh is kapott pihenőt és a Csontos-Dali-Horváth Zs. trió is pályára került és megállta helyét. A végén a közönség felállva, vastapssal ismerte el a nagyszerű teljesítményt. A GYSEV a mezőnyből 56%-os! teljesítményt ért el, az ellenfél 35%-ost, a büntetőket mindkét fél 83%-kal értékesítette. A hazaiak 23 lepattanót, míg a vendégek 24 lepattanót szereztek (Seres ill. Lesdema 7-7 -et). Balogh és Zirková 7-7 asszisztot adtak. Ezzel a GYSEV-RINGA az Euroligában a legjobb nyolc közé került.

Baloghot ilyen védőgyűrű sem tudta megállítani

GYSEV-RINGA: ZIRKOVÁ 13, BALOGH 20/6, SERES 18, Vilipic 6, KOVÁCOVÁ 10, Cs: Donkó 4, Dénes 4, Dali -, Csontos 4, Horváth Zs. 2. Edző: Sterbenz László.

WUPPERTAL: HARROVER 13/3, Brondello 16/6, Von Saldern 7/3, LESDEMA 8, Askamp 8, Cs: Kratschmann 2, Kehrenberg 4, Firszova -. Edző: Olaf Lange.



Tvordy György

2001. március 09., péntek 11:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület