CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 14., vasárnap, Tibor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Cybertruck Sopronban

A burgenlandi WIFI Gazdasági Kamara és az ORF, a soproni Fenyő Téri Iskola, a Polgármesteri Hivatal, az Internet-Sopron Egyesület szervezésében, a Fullnet Bt. és GYSEV támogatásával szeptember 15-én Sopronba - mint egyetlen kiválasztott magyaroszági helyszínre - is ellátogatott a Cybertruck.
Az egynapos program, céljának - az internet népszerűsítésének - megfelelően iskolásoknak, vállalkozóknak és politikusoknak internetbemutatót tartottak és a betérőknek lehetőséget biztosítottak a világhálón való barangolásra .

Délelőtt a Fenyő Téri Általános Iskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium  diákjai ismerkedhettek az internettel a kamionban elhelyezett 9 számítógép segítségével.

Délután a városi tisztségviselők és a kamarák számára  tartott bemutatókon a szervezők tájékoztatták a résztvevőket az ausztriai - közelebbről - a burgenlandi cégek, kamarák által kínált lehetőségekről, az internetfelhasználók számáról, amely Ausztriában már az összlakosság 25%-át teszi ki.

Mint Dipl.-Ing. Johann Huditsch szavaiból kiderült, a szervezők elégedettek a soproni bemutatkozással, az érdeklődők köre bővebb volt, mint remélték, a bemutatókon kanadai, ausztriai és Egyesült Államokbeli résztvevők is voltak a soproni közönség mellett. Ugyanakkor a burgenlandi Gazdasági Kamara nem titkolt szándéka, hogy a jövőben a régióra irányuló különféle távoktatási programokat szervezzen az internet segítségével.Dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere baráti kéznyújtásként értékelte a rendezvényt, amely az internet adta lehetőségekkel is hozzájárul a határon átnyúló együttműködések bővítéséhez, egymás jobb megismeréséhez a határ mindkét oldalán.~sztoth2000. szeptember 16., szombat 00:00


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület