CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A GYSEV-RINGA ezüstérmes, a Postás bronzérmes lett

Magyar Kupa döntő: megint nem sikerült

MIZO-PVSK - GYSEV-RINGA 64:63 (11:14, 21:14, 17:14, 15:21)

Óriási küzdelem folyt a pályán és a nézőtéren egyaránt. Mindkét csapat kiválóan felkészült, és teljes erőbedobással küzdött. Sajnos, a bírókról ezt nem lehet elmondani. Ez olyan tényező, amit nem szoktam emlegetni, de egy ilyen kiélezett küzdelemben döntő tényezővé lépett elő. Az elődöntő alatt a két játékvezető minden érintést lefújt. A döntőn ezzel ellentétben a játékvezetők szinte mindent megengedtek, a kézilabdázók is néha elpirultak volna. Mindezt következetlenül tették; volt, amikor ártatlan helyzetben alig-érintésre faultot fújtak, máskor jelentős ütéseket vagy testtel való megengedhetetlen lökéseket sem. Rossz napot fogtak ki. Mindebből a soproniak olyan hátrányt szenvedtek, hogy Balogh Judittal bármit megtehettek büntetlenül. Ez a tény már a mérkőzés elején kiütközött, és erősen befolyásolta az eredmény kialakulását. A Pécs, védekezésével, már eleve a könyörtelen játékra készült fel, s ezt a játékvezetők szolgaian asszisztálták (nyilván van ebben Rátgéber-ráhatás). Szlávik Csaba, aki maga is kiváló játékos volt, hogy ennyire elnézzen sorozatos szabálytalanságokat - szinte hihetetlen. Pedig kell, hogy legyen magyarázata, csak legfeljebb mi nem tudunk róla. Sorozatban láttunk Euroliga találkozókat, ahol a legritkább esetekben lehetett a bírókra rosszat mondani. Ekkora lehet a különbség a magyar és nemzetközi bíráskodás között? Szomorú.

Ha a bírói tevékenységen túl jobb napot fog ki Vilipic, Eördögh pedig a betegsége miatt nem hagy ki edzéseket, Donkó aktívabb szerepet vállal, akkor még így is soproni győzelem született volna. A Pécs csapatában Iványi egészen sziporkázó játékot mutatott, Vilutyte és Tuvics, valamint Csák hozta a tőle elvárható formát. Az egész találkozó szuper izgalmas volt, a legvégsőkig nem lehetett biztosan megmondani, ki lesz a győztes. A befejezés előtt másfél perccel aztán jött egy kényes eset: vajon a támadási idő lejárta előtt vagy után dobta-e el Csák a labdát, ami végül bement. A mérkőzés ellenőre jónak ítélte a kosarat, és ekkor elszabadult a pokol. A közönség tiltakozott, s ez a momentum a végső eredményt is befolyásolta. (Mármint a megadott kosár). Balogh 3 pontos pécsi vezetésnél és 2,5 mp-nél két személyit értékesített, ami után már nem volt a hazaiaknak lehetősége a nyerésre. Balogh a második személyit le akarta a gyűrűről pattintani, de pechjére az is bement a kosárba. A lefújás után a két bíró kimenekült a csarnokból, de a közönség még sokáig tüntetett. A GYSEV-RINGA óvást jelentett be annak a bizonyos Csák-féle dobásnak a késői volta miatt. A versenybíróság az óvást elutasította. Nyilván folytatása lesz a dolognak.

PÉCS: IVÁNYI 17/3, Károlyi -, CSÁK 13/3, VILUTYTE 16/3, TUVIC 8, Cs: Darida -, Keller 2, Pretreger 2. Edző: Rátgéber László.

GYSEV: Donkó 3, BALOGH 14, ZIRKOVÁ 22/12, Kovácová 8, Vilipic 4, Cs: SERES 10/3, Eördögh 2. Edző: Sterbenz László.

Mérkőzés a Magyar Kupa harmadik helyéért

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - DIÓSGYŐR 79:56 (23:28, 18:6, 18:7, 20:15)

Nagy harci kedvvel kezdtek a csapatok. Az elején a Diósgyőriek nem tudtak hibázni, és 10 pontos előnyhöz jutottak. A kezdeti lendületet sikerült a Postásnak főleg Bajkusa remek játékával megtörni, és a vezetés átvétele után egyértelmű volt, hogy a bronzérmes alakulat csak a Postás lehet. A találkozó folyamán aztán élvezetes küzdelmet láthatott a közönség, főleg úgy, hogy nem kellett izgulni a hazai győzelemért.

POSTÁS: BAJKUSA 22/3, Csákány 11/3, Mészáros 6/3, RADNÓTY 5, AMBRUS 15, Cs: Hiraková 9/3, VERES 8/6, Englert -, Russai -. Edző: Magyar András.

DIÓSGYŐR: Török 4/3, BROSOVSZKY 22/12, Balogh 10/6, Milovics 7, Vojnics 7, Cs: Sitkei 2, Bukovszki 1, Szlimák -, Ando 3. Edző: Vukicsevics Milen.



Tvordy György

2001. március 19., hétfő 12:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület