CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Majdnem sikerült

A GYSEV közel állt a sikerhez

USV ORCHIES (francia) - GYSEV-RINGA 70:67 (21:19, 22:11, 9:16, 18:21)

Nem indult jól a találkozó magyar szempontból, mert a 4. percben 8:0-ra vezettek a hazaiak. Aztán fokozatosan megkezdődött a felzárkózás, főleg Eördögh és Seres becserélése után, valamint Balogh triplája segítségével. A negyed végére már csak kettő pont volt a franciák előnye. A második negyed első percében az egyenlítés is sikerült, de ezután megint meglódultak Saureték. A 17. percben az előnyük 17 pontosra nőtt, amit a lepattanók megszerzéséből indított gyors lefutásokból szereztek. Ekkor zónavédekezésre tértek át Baloghék, és ez megfogta a franciákat, így sikerült a félidőre a hátrányt 13 pontosra mérsékelni.

Sajnos, Donkó megint abszolút veszélytelen volt a kosárra, és Kovácová sem remekelt. A harmadik játékrészben tovább folytatta felzárkózását a lelkes magyar csapat. Ekkor főleg Vilipics volt elemében, de ehhez az is kellett, hogy a külső emberek jó labdákkal lássák el. A harmadik negyed végére kialakult 6 pontos francia előny biztató volt a befejező szakaszra, azonban megint az Orchies tudott elhúzni. Sauret, Wauters és Fijalkowski igen eredményes volt és a 33. percben 63:46-ra alakították az eredményt. Tehát 3 perc alatt 11 pontot vertek Zirkováékra. A GYSEV küzdőképességét dicséri, hogy innen tudott ismét feltámadni, és 7 mp-el a vége előtt egyenlítési alkalom is volt, de Zirková tripla kísérlete elkerülte a gyűrűt. Ezzel kialakult a három pontos vereség, tehát a csütörtöki soproni visszavágón ki lehet egyenlíteni a két győzelemig tartó párharc állását. A statisztikához tartozik, hogy a franciák 49%-kal, míg a soproniak 70%-kal(!) dobtak mezőnyből, míg a büntetővonalról 75, ill. 63%-kal (a GYSEV 7 büntetőt hagyott ki!) és a franciák 29 lepattanót szereztek, míg a mi csapatunk 21-et. Ezek a számok sok mindent elárulnak, és jól mutatják hol kell javítani.

ORCHIES: ALVARO 4, Le Dréan 7, SAURET 20/3, WAUTERS 17, FIJALKOWSKI 16, Cs: Mirkovics 4, Martin 2, Sziljanova -. Edző: Laurent Buffard.

GYSEV: Donkó -, ZIRKOVÁ 13/6, BALOGH 20/3, Kovácová 4, VILIPICS 24, Cs: Eördögh 4, Seres 2, Dénes -. Edző: Sterbenz László.



Tvordy György

2001. március 21., szerda 10:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület