CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Rájár a rúd a jókra

Igazságok Szombathelyről


Ahogyan az elektronikus médiákban már megszoktuk - mert mit tehetnénk, tüntessünk a különböző cégek székházai előtt látványos plakátokkal(?) -, "A" hír a rossz hír. Ma, április 4-én szerdán hallgattam a Kossuth Rádió egyik egész-órakor sugárzott hírcsokrát. "Híreket mondunk. Három halottja és... sebesültje van..." (A sebesültek számára, sajnos, nem emlékszem pontosan - pedig hányszor megfogadtam már, hogy minden egyes, általam meghallgatott híreket felveszek magnóra!!!) No, így kezdődik a híradás - legyen így ezennel Vasból is. Vegyük a rosszakat sorra.

A Vas Népe április harmadikai, keddi számának negyedik oldalán mint (VN), azaz Vas Népe-információ szerepel a következő:

Püspökmolnári - Az erdei tisztáson, a 14 éves gazdájától alig három méterre lőtte le a vadász Frakkot, a német vizslát. A fiú édesanyja károkozás miatt feljelentést tett.

"Volt egy kutyám, szürke foltos német vizsla. Frakk most lett volna ötéves. Imádott futni, szabadon. Közös sétáinkon élveztük a szabadságot, a jó levegőt. Azon a napon pórázon vittem a püspökmolnári erdőbe. Amikor elértük a tisztást, levettem a pórázt, s övé volt a világ. Egyszerre egy ember lépett elő a bozótosból. Zöld ruhában, dupla csövű puskával. Rövid kérdések következtek, rólam és a kutyámról. Majd elhangzott a parancs: Hívd ide a kutyádat! Frakk szófogadóan elindult felém, de megpillantotta a gyanús figurát. Megtorpant, megérezte, nagy baj van. Másodpercek múlva a dupla csövű puska golyója a szeme közé fúródott, és a lövedék szétloccsantotta a koponyáját. Mindez tőlem alig három méterre történt", idézi fel a szörnyűséges perceit a nyolcadikos fiú.
Az édesanya feljelentése nyomán az ügyben károkozás miatt rendőrségi eljárás indult. Információink szerint az ügy a szombathelyi kapitányságról átkerült a vasvárira, ahonnan visszairányították az aktát, mivel abban a pontos helyszín nincs feltüntetve. (Zsennye és Püspökmolnári között van a két kapitányság határa.) Nemes Lajos, a Pannonia Vadásztársaság elnöke, aki az édesanya leveléből értesült az esetről, elmondta: csak a lakott területtől 300 méteren kívül, és a felügyelet nélküli ebet lehet kilőni. (Az érintett vadászt nem sikerült elérnünk.)
"Álmatlan éjszakáimon siratom a kutyámat. Frakk azt hiszi, elárultam őt. De nem, csak féltem. Ő pedig az örök vadászmezőkön futkározik, ahová nem jutnak el az ilyen szigorú, érzéketlen zöld ruhások."

Újabb sok rossz - egy csokorban (nem élet-ellenes ügyek, mint az előző, ezt előrebocsátom)
Vas Népe, 2001. április 4. Szerda - Olvasóink írják rovat, az 5. oldalon

"Bosszantó hibák A megyeszékhelyen járva egyre többször bosszantja fel magát az ember. Talán két éve a belváros új utcanévtáblákat kapott. Hogy, hogy nem, e táblákon a felirat olyan kicsire sikeredett, hogy eredeti funkciójukra, a tájékoztatásra alig alkalmasak. A felháborodás nyomán a városépítési tanácsnok ígéretet tett arra, hogy a táblákat a készítő költségére kicseréltetik. Kérdéseim: ez miért csak a terület egy részén történt meg? Miért nem cserélték ki a táblákat például a vasútállomás környékén? Talán nem kell bizonygatni, hogy a tájékoztatás, tájékozódás éppen ott mennyire fontos.

A Művészetek Házát szépen felújították. Köszönet pártállástól függetlenül minden politikusnak, aki a megvalósítását támogatta. Színvonalasak a programok, csak azt nem tudom, a meghirdetett kiállítások mikor és hogyan látogathatók. A múltkor én is megnéztem volna az egyiket. El is mentem, de a zárt ajtók láttán némi morfondírozás után visszafordultam. Nem is olyan rég még híradások sora szólt az épületben nyíló művészkávézóról, könyvesboltról. A Fő térre nyíló földszinti helyiségek már több, mint két éve üresek, se kávézó, se könyvesbolt. Miért? Ki a felelős azért, hogy bérbeadásuk elmaradása miatt milliós bevételektől esik el a város?
Néhány méterrel arrébb igazi közbotrány a sísáncnak titulált mélygarázslejáró. Ha jól emlékszem, még valamiféle demonstráció is volt a lebontásra került "mediterrán ház" védelmében. A mostani megoldás a "városvédők" igazi arculcsapása. Esetleg nem lehetne pályázatot kiírni a sísánc környékének esztétikai rendezésére? Hátha van valakinek valamilyen jó ötlete. Szöllősi Róbert"

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. április 04., szerda 20:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület