CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  

Kilencedik alkalommal rendezik meg a soproni VOLT Fesztivált idén április 19-21. között. Magyarország második legnagyobb fesztiválját a legizgalmasabb és legszínesebb, fiataloknak szóló vidéki eseményeként aposztrofálják. Az év első buli-hétvégéjének külföldi sztárvendégekkel színesített programja idén minden eddiginél változatosabbnak ígérkezik.

A tavalyihoz képest nagyobb befogadóképességű helyszínekkel, sok újítással és változatos programokkal várják idén a szervezők Sopronba a bulizni vágyókat. A háromnapos rendezvényen zenés ébresztőtől a tűzijátékon át az éjjeli fergeteges partikig mindent megtalál az odalátogató.

Idén először két külföldi sztárvendég színesíti a VOLT Fesztivál programját. Az angol hiphop műfaj kiválósága DJ. Vadim és a német Jazzanova fellépését nagy várakozás előzi meg.

Az újítások közé tartozik például a kávéházi hangulatot és speciális programokat ígérő VOLT Café, ami újabb 600 m2-rel növeli meg a fesztivál területét. Ugyancsak újdonság a VOLT TALK helyszín, ahol különböző témákkal kapcsolatban hallhatunk beszélgetéseket Ákos, Réz András, Für Anikó, Bakáts Tibor Settenkedő, Jancsó Miklós, Kömlődi Ferenc valamint Uj Péter részvételével.

A zenei programok mellett a VOLT Fesztivál programspecialitása a VOLT-FILM, ahol az elmúlt év magyar filmtermésének javát, a 32. Magyar Filmszemle díjazottjait, valamint a Filmmúzeum csatorna válogatását láthatják a filmrajongók.

A VOLT Fesztivál látogatottsága évről-évre emelkedik: 8 év alatt több mint tízszeresére nőtt. Míg 1993-ban az első VOLT-on 800-an vettek részt, tavaly már tizenkétezernél is többen voltak kíváncsiak az eseményre. Az idei rendezvényen a négy központi helyszínen és további kisebb helyszíneken közel 14.000 látogatót várnak a szervezők.

A Fesztivál szervezői idén szakmai díjat alapítottak, mellyel a zenészszakma és a közönség szavazatai alapján a média legjobbjait tüntetik ki. A „VOLTfólió” díj alapítói ezzel hagyományt kívánnak teremteni. A díjátadó gálának április 19-én, Sopronban, a VOLT Fesztivál ad otthont.

-na-



2001. április 05., csütörtök 13:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület