CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kiállítások Szombathelyen

Képek, "rongyok", érdekességek


Szombathelyen a város kulturális rendezvényeiről - kiállítás, előadás, zenei esemény, színházi előadás, mozifilmek - a Szombathelyi Műsor című kis kiadványból értesülhetünk. Éppen az áprilisi számtól láthatunk ismét egy kis változást, megújulást szerkezetében, külső megjelenésében. Szerencsére a formátum maradt. Keskeny, karcsú, jól kézbefogható jószág a művelődési házak pultjairól szabadon elvihető füzetecske. 32 oldalas, s kemény borítóján is kihasználták tervezői a helyet, az első belső oldalon a tartalomjegyzék és az impresszum, a hátsón pedig a Belváros vázlatos térképe, számozott körökkel jelölve azon intézmények helyét, ahol a műsorfüzetben szereplő rendezvények zajlanak. Az utolsó számozott oldalakon ráadásul ezekről minden adat (cím, telefonszám) is megtalálható, hogy a kultúrára szomjas polgár érdeklődhessen, ha valami felkeltette figyelmét, de nem érzi eléggé bőségesnek a rövid, ajánló jellegű tájékoztatást.

Szemlézzünk akkor!

A Szombathelyi Képtárban (Rákóczi F. u. 12., Tel.: 94/ 508-800, szkeptar@elender.hu, www.elender.hu/szkeptar) április 9-ig tekinthető meg Mersits Piroska festőművész ránk hagyott művészete. (Vés, 1926. július 21. - Budapest, 1988. december 5.)

Április 22-ig ugyancsak itt sétálgathatunk A kert-ben, ahol kortárs képzőművészeknek a "kert" témaköréhez kapcsolódó alkotásai láthatók - hagyományos képzőművészeti technikák és multimédiás alkotások, valamint történeti visszatekintés a kertművészet elmúlt évszázadaira.

De ha már itt vagyunk, április 29-ig tart nyitva a Nőművészek Vas megyében I. - Kedves tárgyak tárlat. "Vas megye művészetének múltját, elfeledett értékeit kutatja és tárja a látogatók elé a művésznőket bemutató kiállítás. Olyan művésznők alkotásaival találkozhatunk, akik a 20. század első felében aktív résztvevői voltak a megyei és országos tárlatoknak, hazai és külföldi művészeti iskolákat látogattak. (Biczó Ilona, Esseő Erzsébet, Fábián Mária, Knébel Riza, Reismann Marian). A kiállított festmények, szobrok, grafikák és fotók nagy része magángyújteményekból most kerül először a közönség elé" - áll a Szombathelyi Műsorban, a 2. oldalon.

A Savaria Múzeum (Kisfaludy S. u. 9., Tel.: 94/ 312-554, nyitva kedd-péntek 10.00-17.00 óráig) kamaratermében április 15-ig látható Műtárgyak a fotós szemével címmel Székely Anikó kiállítása. A díszterem ad otthont Kovács Péter festményeinek. A múzeum állandó kiállításai: "Tájak, korok, települések", "Jáki apostolszobrok", valamint a római kori kőtár - Lapidarium.

Az Oladi Művelődési Központban (Simon I. u. 4., Tel.: 94/ 509-380) április 17-ig csodálhatjuk és tanulmányozhatjuk a szombathelyi és testvérvárosi foltvarrók közös tárlatát, a Nemzetközi patchwork kiállítást.

Az MMIK, Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (Ady tér 5., Tel.: 94/312-535, info@mail.vmmik.hu, www.vmmik.hu, programajánló: vas.savaria.hu) Médium Galériájában április 22-ig a következő kiállítás látványvilágában mártózhatnak meg: Egy fényévvel a XX.század után" - a fényábrázolás lehetőségei.

Jöjjenek, kedves Olvasóim, nézelődjenek, ha van idejük - előtte azonban a megadott elérési pontokon érdeklődjenek, nincs-e változás, nehogy hiába fáradjanak! (Amikor a Szombathelyi Műsor készült, az időpontok, helyszínek és rendezvények EZEK voltak, s én azon füzetecske alapján dolgoztam. Ha bármi elírást tapasztalnak, kedves Olvasóim, azt se az én bűnömül róják fel. Igyekeztem maximálisan odafigyelni a kimásolásnál.) Persze, ha mégis valami malőr ütne be, s netán telefonon, e-mailen is téves tájékoztatást kapnak, Szombathelyen azért mindenképpen el lehet tölteni néhány órát, egy napot unatkozás nélkül...

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. április 05., csütörtök 20:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület