CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megalakult a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 4.§(1) kimondja, hogy "Területi gazdasági kamarák a megyékben, a megyeszékhelyen kívüli megye jogú városokban és a fővárosban működnek." A Kormány 106/2000. (VI.28.) Korm. rendelet 12.§(1) pedig arról szól, hogy "A területi gazdasági kamarák küldötteinek megválasztását (Sopronban szeptember 27-én volt) követően... a megyeszékhelyen kívüli megye jogú városi kamara esetén alakuló küldöttgyűlést kell tartani."

2000. október 10-én kedden, 15.30-kor a Kereskedelmi és Iparkamara Deák tér 14. szám alatti székházában sorsdöntő ülésen vettek részt a kamara soproni küldöttei.
A fontos döntéssorozat tavasz óta folyamatban lévő előkészítését követően, a gazdasági kamarákról szóló törvény értelmében, dönteniük kellett a városi kamara megalakításáról, az önállóságról, illetve a más területi kamarához való csatlakozásról, valamint a tisztségviselők megválasztásáról.

A kamarai székházban zajlott eseményekről Kocsi János titkár tudósít:
A 16 órakor kezdődött küldöttgyűlés levezetését a küldöttek Tóth Kálmánra (Scarbantia Rt) bízták, majd a mandátumvizsgáló bizottság tagja, Hegedűs László (Sopron és Környéke Víz- és Csatorna Rt) jelentést tett a megjelent küldöttek létszámáról és megállapította, hogy az ülés határozatképes. Ezt követően a választási-, a tagozati jelölő-, a kamarai jelölő-, a mandátumvizsgáló- és a szavazatszámláló bizottság munkájának értékelése hangzott el, melyek lényege az volt: minden rendben és törvényesen zajlott le.

Halbritter Mátyás, az Országos Választási Bizottság tagja köszöntötte a megjelenteket és ismertette az országos tisztségekbe küldés szabályait. Felhívta a figyelmet arra az új lehetőségre, miszerint a kamara egy plusz főt, a kézműipar képviselőjét delegálhat az országos elnökségbe.
16 óra 35 perckor a levezető elnök ismertette a következő napirendi pontot: a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara megalakításának kérdését, egyben felhívta a küldöttek figyelmét a döntés jelentőségére és a döntéshozók felelősségére. Ezt követően a küldöttek nyílt szavazással, egyhangúlag az önállóan működő Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarára szavaztak. A döntést tapsvihar köszöntötte.
A személyi kérdések eldöntése előtt a levezető elnök a választás módjáról tájékoztatta a küldötteket, kiemelve: minden szavazás előtt döntés lesz arról, hogy nyíltan vagy titkosan akarnak-e szavazni (később kiderült, hogy egy kivételével a nyílt szavazás mellett döntöttek a küldöttek). Jelezte, hogy minden jelölt bemutatkozására sor kerül, bár valószínűleg mindenki ismeri a jelölteket.

Ezután két órán keresztül zajlott a személyi kérdésekről a szavazás, a következő eredménnyel:
A kamara elnökségének tagjai:
Elnök: Horváth Vilmos üzletágvezető (Kisalföld Volán Rt).
Általános alelnök: Gréczi József cégképviselő (Grémo Kft).
A kereskedelmi tagozat által választott alelnök: Szakács Gyula ügyvezető (Bakler és Triton Kft).
Az ipari tagozat által választott alelnök: Bakonyi Gábor ügyvezető (Falco-Sopron Kft.)
A kézműipari tagozat által választott alelnök: Horváth Lajos ügyvezető (Elektron GM Kft.)
Elnökségi tagok: Erdősi Tiborné egyéni vállalkozó, Horváth Csaba cégképviselő (Schaho Bt.), Tabányi György ügyvezető (LT Trans Kft), Tóth Zoltán ügyvezető (SOFÉS Kft.)
Az Ellenőrző Bizottság tagjai: Hegedűs László vezérigazgató (Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt.), Takács Miklósné elnök (Szakinfo Szövetkezet), Tóth Kálmán elnök-vezérigazgató (Scarbantia Rt.)
Az Etikai Bizottság tagjai: Feldinger György egyéni vállalkozó, a bizottság elnöke, továbbá - Balogh Lajos, Bircher Ottó egyéni vállalkozó, Faragó András egyéni vállalkozó, Faragó Egyéni Cég és Zách Zoltán egyéni vállalkozó.
A kamara elnöksége a küldöttgyűlés után megtartotta az első ülését, amelyen több kérdésben döntött, és megbízta Kocsi Jánost a titkári teendők ellátásával.
KJ



2000. oktĂłber 11., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület