CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Várospolitikai kérdések a Fidesz sajtótájékoztatóján

A Széchenyi-tervtől a Lővérekig
Várospolitikai kérdések a Fidesz sajtótájékoztatóján

A választási előkészületek, az aktívabb kommunikáció jegyében tartott sajtótájékoztatón Havas András helyi elnök és Ágota Gábor alpolgármester ismertette a Fidesz soproni szervezetének álláspontját néhány várospolitikai kérdésben.
A Sopronra szabott Széchenyi-terv lehetőséget biztosít a lakásszám bővítési,  átalakítási program kivitelezéséhez. A SIK Kft.-vel együttműködve kidolgozás alatt áll a tervezet. Szándékuk szerint az eddiginél több önkormányzati bérlakást kívánnak teremteni, nem hanyagolva a felújítást sem - hangsúlyozta Ágota Gábor alpolgármester. E programba bevonható a Major köz, a Flex-Magazin, a Hátulsó utca és a Táncsics utca néhány épülete. A Széchenyi-terv egyebek mellett optimális lehetőséget kínál a borturizmus erősítésére, a hagyományos poncichter pincesornak a városon belüli létrehozatalára. Megkezdődött a panel lakások energia racionalizációs és felújítási tervezetének kidolgozása.
A közgyűlés által elfogadott, a városképet 15-20 évre meghatározó településszerkezeti terv eldöntötte azt a vitát, hogy Sopron megőrizze-e és tovább vigye kisvárosi mivoltát, vagy felvállalja a dinamikusan fejlődő, az EU-s csatlakozás után a régióközpont kulcsfontosságú szerepét betöltő nagyváros szerepét. A városatyák az utóbbi mellett szavaztak - ismertette az alpolgármester.
  A Lővérekre elrendelt változtatási tilalomról Havas András elnök beszélt. Mint ismeretes, a Szilenció Hotel helyén 39 méteres, a Várisi úton 46 méteres épületek tervét a város elutasította. A Fidesz ezzel egyetértve azt szeretné, ha a Lővérek miliője megmaradna, az alpokalji Lővérek nem lenne metropolisz. A Lővérek változtatási tilalma immár társadalmi ügy.
A Fidesz helyi elnöke beszélt a háziorvosi szerződések megújításáról. A Fidesz véleménye, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az orvosok megvásárolhassák a rendelőket, műszereket, eszközöket, sőt a maradéktalan ellátás érdekében felújításra, fejlesztésre is maradjon elegendő forrás.
Ágota Gábor és Havas András leszögezték: a Fidesznek a városi koalíciós partnerrel való kapcsolata jó, a politikai szerződéseket betartják. Az sem kizárt, hogy a koalíciós együttműködés nem csak a választásokig, azon túl is életben maradnak.

T. M.



2001. április 11., szerda 08:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület