CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Cél: a térségben működő civil szervezetek együttműködésének elősegítése és kapcsolatainak elmélyítése.

Civil Műhely Sopronban

A Nyugat-Magyarországi Egyetem negyedéves közgazdász non-profit főszakirányos hallgatói munkacsoportot hoztak létre Civil Műhely néven, a Sopron és Környéke Kistérségi Társuláson belüli civil összefogás erősítésére. A csoport célja a térségben működő civil szervezetek együttműködésének elősegítése és kapcsolatainak elmélyítése. A program - egy lehetőleg teljes körű - adatbázis elkészítésével indult 2001 márciusában. Az eddigi viszonylag hiányos nyilvántartással szemben a Civil Térkép a környező községekben működő szervezeteket is magába foglalja. A profillapok pedig kiegészülnek egyéb - a további munkát elősegítő – információkkal is. A begyűjtött adatok ismeretében behatárolhatók a további munka irányvonalai, amelyek egy soproni székhelyű regionális Civil Műhely megszervezésére irányulnak.

A feladatok közé tartozik a résztvevők közötti információs kapcsolatok kiépítése és működtetése, illetve a kistérségi humán erőforrás fejlesztése. A kezdeményezés céljai összeegyeztethetők a Sopron és Környéke Kistérségi Társulás alapító okiratában foglaltakkal.

A negyedéves közgazdász hallgatók a működés folytonossága érdekében az egyetem leendő non-profit főszakirányos hallgatóit is bevonják a munkába. A program tehát stratégiai, hosszútávra szól, és az egyetem diákjainak évről évre hasznos tapasztalatokat nyújtó gyakorlati lehetőséget biztosít.

A munkacsoport alapító tagjai Buczkó Balázs és Rokob Péter, valamint a koordinátor: Keglovich István egyetemi tanársegéd. Létrehozását és működését támogatja a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi és Vezetés-Szervezés Intézete. A munkacsoport Ágfalva, Fertőrákos, Harka, Nagycenk, Kópháza községek települési önkormányzatainak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatására is számít.

Buczkó Balázs, Rokob Péter

IV. Kgh 3. csoport

 
 



2001. április 12., csütörtök 12:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület