CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A Jazz Dance Academy volt a legeredményesebb egyesület

Sikersorozat az aerobic-fesztiválon
A Jazz Dance Academy volt a legeredményesebb egyesület

A VI. Országos Gyermek – Fantázia Aerobic Fesztiválnak (mely a Pokémon jegyében zajlott), a zuglói Petőfi Szabadidőcentrum adott helyet. A gyerekek három korcsoportban: az ovis, az 1-2. és a 3-4. osztályosok  kategóriáiban versenyeztek. Az esemény délelőtt fél 11-kor kezdődött, de addig már tetőfokára hágott a hangulat, ezután pedig igazi showműsort varázsolt a színpadon fellépő 90 csoport.

A Jazz Dance Academy egyesület hét csoporttal, mintegy ötven fővel képviselte városunkat, élükön oktatójukkal, Kadnár Melitta Mónikával. Természetesen a kíséret sem hiányzott, hisz ez a csapat már évek óta vesz részt versenyeken, így a szülőkkel együtt egy nagy családot alkotnak. Kellett is a segítség Mónikának, aki sajátos rekordot állított fel a fellépések közötti hétszeri villámgyors átöltözésekkel.
Két kis csapat, a „Pirinyók” és a „Gézengúzok” a bemutató kategóriában szerepeltek, ők csak pár hónapja gyakorolnak, de most lehetőséget kaptak, hogy belekóstoljanak a verseny légkörébe. Az ovisok között a „Mini-Manók” adták meg az alaphangot a későbbi jó folytatáshoz. Miután megelőzték a mezőny további 20 csoportját, aranyérem lett a jutalmuk.
Az 1-2.osztályosok kategóriájában két soproni csapat szerepelt. A „Mazsolák” és a „Boszorkák” érett, színvonalas produkcióikkal kivívták a Dallos Anna által vezetett szakmai zsűri és a szépszámú közönség elismerését. Ők is elsők lettek, s ezt koronázta meg a „Mazsolák” által elnyert fesztiváldíj, melynek alapján az e kategóriában résztvevő 22 csoport közül őket jelölték a legjobbnak.
A 3-4.osztályosok között az „Isis” ezüst-, míg a „Bokréták” csapata aranyérmet nyert. Ezek után a szülők, kísérők büszkén állapíthatták meg, hogy a soproni lett a verseny legeredményesebb együttese.
A hosszú, fárasztó sorozat után Mónikát arról faggattuk, hogy minek köszönhető ez a nagyszerű szereplés, s milyen eredményeket várt előzőleg.
– Sok előkelő helyezésre számítottunk, de arra nem, hogy a fesztiváldíj is Sopronba kerül. Ez az egyesület eddigi legnagyobb sikere, nagyon boldog vagyok – mondta sugárzó arccal a láthatóan nagyon fáradt oktató. - Minden csoport nagyon összekapta magát, szinte a maximumot hozták ki magukból a gyerekek, ezért csak elismeréssel szólhatok róluk. Sokat gyakoroltunk, de ilyenkor lehet érezni, hogy megérte. Ez a sikerélmény kárpótol mindenért, s nagyon fontos a gyerekek további fejlődéséhez is.

Borza József



2001. április 19., csütörtök 09:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület