CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Az ex-elnök Japánban bohóckodott

Clinton turbánban

Bill Clinton ex-elnök Japánban tett látogatást a közelmúltban, többek között Gujaratban, ahol januárban a szörnyű földrengés volt. Yoshiro Mori Japán miniszterelnök is fogadta, aki a múlt héten jelentette be visszavonulását. Mindketten furcsán néznek ki a tradicionális turbánokban.

Mariette Bosch-t (50 éves) kötél általi halálra ítélték Gaborone-ban, Botswana-ban, miután 1996-ban legjobb barátnőjét megölte, és az így megözvegyült férjhez ment feleségül. A kegyelmi kérvényét februárban elutasították. Ezzel ő lett az első fehér személy, akit Botswana-ban kivégeztek.

Strassbourgban az Európa Parlament úgy szavazott, hogy betiltja 2005-ig az összes állati kísérletek eredményeképpen készített kozmetikumot.

Az Orosz Tengerészeti Hivatal cáfolta azokat a híreket, hogy az elsüllyedt Kurszk fedélzetén nukleáris fegyverek lettek volna.

A zimbabwei parlament felruházta Robert Mugabe elnököt azzal a hatalommal, hogy a független rádióadók engedélyeit vonja vissza.

A vietnami Ea Karban a diákok és tanárok százai betegedtek meg, miután egyes általános iskolákat mérgező anyagokkal támadtak meg ismeretlenek.

A Fülöp-szigeteki Joloban a mohamedán felkelők azzal fenyegetőznek, hogy megölik az egyik túszukat, miután Gloria Arroyo elnök asszony be akarja vetni a hadsereget a lázadók ellen.

Chile formailag is eltörölte a halálbüntetést, mivel az utolsó kivégzésre 16 évvel ezelőtt került sor.

Angliában a Bohóc Szakszervezet biztatja tagjait, hogy kössenek biztosítást arra az esetre, ha az emberek nem találják bohóckodásukat mulattatónak. Amerikában ugyanis több szülő indított pert a bohócok ellen, mert gyermekük lenyelte azt a kis felfújt állatot, amit a bohócok adtak nekik.

Írországban a szakszervezet sztrájkra hívja tagjait, miután a Guinness sörgyár be akarja zárni az egyik csomagoló részlegét. A Guinness naponta 5700 hektolitert állít elő híres barna söréből.

Törökországban a februári líra-leértékelés óta a cipő-készítő iparban 75%-os (mintegy 300 ezer dolgozó) leépítés volt.

Amikor egy befektetési bank kiadja a jelszót a takarékosságra, az nem jelent egyebet, mint pl. a Credit Suisse First Boston bankban a személyzet nem költhet többet évforduló ünneplési vacsorákra 10 000 dollárnál, vagy amint a Goldman Sachs banknál tették, csökkentették az ingyenes gyümölcs fogyasztást, az első osztályon való utazást és a taxival való hazajárást.

A TIME magazin 2001. április 16-i száma alapján.



Tvordy György

2001. április 19., csütörtök 14:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület